Ingen rast ingen ro

Men det ar helt ok! :)
Trots att jag ju faktiskt har semester sa kan jag inte lagga ner allt och bara ta det lugnt. Tror att det har mycket med jetlagen att gora ocksa, men jag ar uppe halva natterna och stadar. Det ar sa kuuul! Jag skulle kunna halla pa i timmar. Koket ar en enda rora, skapluckorna haller pa att ramlar av allihopa och luckorna i sig ar ju inte i renaste laget.
Sabina och jag har agerat i dag pa morgonkvisten och stadat och skruvat och fixat och donat. Bytt lampor i koksflakten (som faktiskt funkar! Har inte anvant den pa 4 ar for har inte hittat knappen som lag i en av koksladorna... =P), lagt sjalva flaktfiltrena i diskmaskinen, jisses vad de var ackliga. Jag har stadat badrummet, gnuggat av alla vaggar. De var alltsa gra istallet for vita... Hundarna tittar pa oss som om vi vore galna, de ser inte ut att riktigt fatta vad som hander.
Vi har ju staderska men hon hade nog fatt underkant hemma i Sverige. Hon ar jattesnall och gullig, inget illa om henne men nar hon ar har pa mandagarna tycker jag hon mest flanger runt och pratar i telefonen och torkar lite tafatt overallt med sina stinkande medel. Jag maste fa ge mig sjalv lite credits och saga att jag faktiskt ar ganska duktig pa att stada :)

Ikvall blir det som sagt ingen suspension utan vi firar nyar har hemma Sabina, jag och ett par av hennes vanner. Det blir trevligt! Ska laga lite senapssill och rodbetssallad och nagra bonburgare hade jag tankt. Jag ar helt besatt av julmaten, den var sa god i ar att det var helt sanslost. Mums!

Igar kvall var vi ute och shoppade med resten av L.A, jaklar vad folk det var! Reor overallt. Jag kopte mina favvolinnen och surprise, leksaker!! En jatterolig playdoh hund, lego, duplo, littlest pet shop mm. Och sa scrapbookgrejer sa jag kan fixa pa barnens album, som legat i 4 ar och inte blivit klart an..

Haha, nu haller Sabina pa att dammsuga Roco. Nu ar det stadning pa full volym! :)

Gyllene bonor






Tacka vet jag soja utbudet i utlandet, har kan man frossa i sojabonor! I alla dess slag. Och inte ar det dyrt heller. Sverige- se och lar!
:)

Gomorra gomorra!



Hoppas det ar bra med er alla!
Har rullar det pa. Jag har sovit alldeles for lite, och kanner av det i ogonen. Ska nog napa lite sen.
Planen var att utratta sa mycket som mojligt idag eftersom morgondagen och lordagen skulle spenderas med nyarsfirande. Men sa blir det icke!
Det ar inte alltid soligt i CA som det sags.
Sa Shawn har fatt stalla in suspensionen pa nyar, det ar inget kul att hanga i kottkrokar nar det regnar. Vilket betyder att jag inte har nagra planer alls for nyar nu, and that sucks! Ska kolla med Bina vad hon gor, hon hade inte heller nagra planer satta sa vi kan nog koka ihop nat :)
Idag kan jag darfor ta det lugnt, utratta lite arenden saklart men ingen kris och panik om jag inte hinner allt. Pa sondag ska jag iaf ut till Shawn och lata honom dra ut en anchor pa mig. Och sa ska jag fixa nagra nya tattoos.

Jag hade val egentligen inget vettigt att skriva just nu. Ville bara uppdatera lite. Kommer nog slanga upp lite foton ikvall, sa kika in da. Solen skiner har, det ar ca 10 grader varmt, typisk L.A vinter. Jag saknar faktiskt inte snon alls :)

Pa plats!!

Magen bubblar och fiser nagot helt galet, kan inte fa den att sluta! Och inte kommer det nagot nar man sitter pa toa heller. Det blir sa nar man inte far nagon mat pa 24 h. Min mage ar van vid grot pa morgonen, smoothie som formiddagssnack och lunch. Sen lite notter och middag pa det. Nu har den knappt fatt nagot pa ett dygn. Inte undra pa att den ar arg!
Det ar nackdelen med att flyga och vara vegan.

Men annars maste jag saga att resan gick riktigt bra! Inga installda flyg, inget snokaos, knappt nagon turbulens. Over Gronland varnade de for turbulens, man fick lov att verkligen ha koll pa sina saker sa att de lag under stolarna. Da blev jag lite radd. Men inte kom det nagot.
Det var forst nar vi skulle landa i L.A som det borjade skaka sa jag trodde vi skulle storta. Folk runtomkring satt och skrattade och tyckte det var som en karusell, men jag holl stenhart i Nil och bad till ovre makter att vi skulle fa overleva sa jag iaf kan fa ata gudomlig chokladpudding en gang till.

Overleva gjorde vi ocksa! Landningen kandes knappt. Sen var det bara att ga direkt till bagaget tack vare att vi redan gatt igenom tullen i Canada. Sa det gick fort! Sabina hamtade mig och det var jattekul att traffa henne igen! Vi pratade en massa om saker som hant under hosten, sorjde Monkey, gladjes at "vara" barn. Sedan handlade vi lite och akte hem.
Roco ar kvar och ar lika pratglad som alltid. De tar aven hand om en kompis hund nu, en liten valp. Han ar jattesot och de tva ar som ler och langhalm. De alskar varandra! Sa hoppas att de inte vill ha tillbaka honom utan att Roco och han far leva tillsammans. De ar lite bogiga bada tva sa de passar verkligen ihop :)

Jag njuter till fullo av att vara har och vill gora allt pa en gang! Ut och shoppa, vaxa mig, hika i bergen, sitta pa taket, tatuera mig, leka med ungarna (och alla miljoner julklappar de fatt!), ta ut vovvarna pa promenad mm mm. Men det far vanta tills imorrn! Kl ar snart 2 am sa borde kanske fokusera pa att sova och stalla in tiden i kroppen.

Vi hors snart igen!

<3<3<3




Wooha, det dar tog typ 200 ar att ladda upp...
Men iaf, jag fick ett sa fint armband av barnen (dom ar hos Andrea sa har inte traffat dem an) och ett litet hjarta :) Gullungar!
Och sa kopte jag varldens godaste sojamjolk. Brukar inte gilla fardig chokladmjolk men den har var bara sa himlans god! Jamie ar sa gullig ocksa, hon har laddat upp skapet med notter at mig. Mandlar, pistage mm mm. Hon ar underbar! :)
 Ah imorrn ska jag kopa smaskig chokladpudding och kanske unna mig lite sushi??? JAAA!!!
Livet ar fantastiskt och nu har jag semester. Det ar nastan sa man blir religios. Hallelulja!



Nu ni!

 

Nu bär det snart av!! Jag är taggad :D Har börjat inse att jag verkligen behöver den här semestern, tror jag är nära att gå in i väggen alltså. Har ingen ork kvar.

Men nu ska det laddas upp igen! L.A väntar och jag blir glad bara av tanken på att få träffa alla där igen. Kommer att bo hos Jamie och ungarna och sedan bär det av mot Arizona i mitten av januari. Nyår kommer spenderas hängandes i Ventura. Om jag pallar vill säga. Återstår att se, bara 3 dagar kvar!

Det ska bli underbart att få unna sig saker av det goda livet för en stund! Sushi, shopping, tatuering, helt fantastic! Jag ska köpa en ny fin väska i Hollywood, tatuera klart benet och lite andra grejer och shoppa massa nya kläder och prylar. La Luz De Jesus heter favvoaffären i L.A och där kommer jag köpa på mig fräna böcker och grejer, de har väldigt udda prylar där. Kalas!

Nu är jag trött och borde nog ta en nap. Tanken är att inte sova i natt utan hålla sig vaken och packa och greja och leka med råttorna tills flygbussen går i natt 03.55. Jag ska ut till IKEA och Maxi nu och sen blir det nog en napinapi. Napi, typiskt Ryder uttryck. Lilla gumman, ska bli så mysigt att träffa henne och Finley igen! :)

 

Laddar upp lite bilder som jag kan gotta mig i sen på andra sidan atlanten :)

 

 

Älskade Siggypiggy när han var bebbe <3 Mysigaste bollarna ever!


 

Fin vinter har det varit. Men nu ska det bli skönt med värme (hoppas jag!!) och sommarkläder.



 

Fina rådjur ute på Björnön. Så länge de håller sig på avstånd tycker jag de är riktigt gulliga :)



 

Fint vattenfall



 

Älskade Snipersnutten. Han har sån underbar personlighet den här grabben. Siggy är underbar han med och har alltid varit. Sniper har utvecklas snabbt från att vara blyg och rädd till att vara allt på samma gång. Går inte att förklara men han är bara störtskön <3



 

Siggysen snuttpojken. Jag längtar redan till sommaren när jag får gosa med er igen och njuta av värmen. Då har jag vilat upp mig och sett mig omkring och kommer vara den bästa råttmamman nånsin!

3 dagar kvar

Helt galet är det vad tiden går fort. Känns som det var igår jag satt och räknade ner från 2 månader kvar, 1 månad kvar, 3 veckor... nu är det bara 3 dagar kvar sen åker jag till L.A!
Flyget verkar gå som det ska, har precis kollat status och det verkar inte vara alltför många och långa förseningar.

Jag har hållt på och fixat hela helgen. Ska städa ur rummet och organisera allt, råttsäkra det så syrran inte har händerna fulla nu när hon ska vara råttvakt åt pojkarna, tvätta (har tvättat typ 7 maskiner) , packa, skriva inköpslistor och tänka-på-inför listor.
Trots att jag rest hyfsat mycket blir jag ändå stressad och nervös när det närmar sig. Tänk om jag glömmer biljetterna, åker till fel flygplats (hände i Australien...), att jag inte får komma in i landet mm mm. Puh!

Det är sjukt att tänka sig att jag om mindre än en vecka är i L.A. Att resa är som att resa i tiden, i livet. Nu tar jag paus i mitt vanliga liv och lever livet därborta igen en stund. Alla känslor kommer tillbaka så fort man sätter foten på LAX.  Värmen, lukterna, vibbarna i luften, bergen, palmerna, trafiken, människorna, det är så speciellt och mysigt. Det är underbart att resa :)

Imorgon ska jag ut till Maxi vid 7 och hoppas på att det är folktomt då. Jag orkar inte med mellandagsrea hysterin utan kollar vad som finns kvar imorgon. Behöver lite grejer från apoteket, trosor mm. Trosor är faktiskt svårt att hitta i USA, de sitter liksom inte lika bra som i Sverige. Nu är de flesta av mina trosor så skunkiga, det är dags att fräscha upp lådan med lite nya grejer! Känns extra kul att packa resväskan med nya grejer också.

Sen ska jag jobba en sista gång nu hos en familj. Jag har verkligen världens finaste jobb, världens finaste familjer att städa hos. I julklapp i år fick jag en liten portmonnä (hur sjutton stavar man det!?) med 300 dollar i av just denna familjen. Jag blev så glad!! Inte bara för pengarnas skull men för tanken. Det var så snällt och det gjorde verkligen min vecka, min månad. Jag blev så stolt på nåt sätt, kände mig så uppskattad och glad. :)
Av min barnfamilj fick jag världens finaste kalender som jag ska ha med nu när jag reser. En sån där filofax liknande grej alltså, vet inte vad de heter. Man kan sätta in egna bilder som framsida så är hade de satt in bilder på barnen. Så himla gulligt!! Det betyder jättemycket för mig <3 Ska sätta in bild på råttorna också, så har man med sig dem.





Mina älskade pojkar. Här är de 3 st, när Sneaky fortfarande levde. Den här hösten har varit mardrömslik när det kommer till råttorna. 3 råttor har dött på knappt 1,5 månad. Jättedåliga blev dem och kvävdes till döds, tror att det var mycoplasma men kanske något annat. De var alla unga, knappt 3 månader och ingen av mina andra råttor har dött så unga av mycoplasma förut.
Har varit så ledsen och nere av det här, orolig, trött och orkelös.  De första två dog så snabbt och var så sjuka att jag inte ens tog med dem till veterinären. Den tredje tog jag till veterinär och gav medicin men han dog ändå efter 2 dagar. Vidrigt har det varit att se, vara med, när ens älskade djur med panik i ögonen kämpar för att få luft uatn att lyckas och se hur kroppen sakta lägger av och de drar ett sista andetag. Usch. Ska inte bli kul att åka och lämna råttorna men jag känner att jag behöver en ny start, starta om fräscht och slippa tänka på den här hösten som bara känts mörk.





Finaste råttorna i världen är de, Siggy och Sniper.

Jaha nej nu ska jag nog fortsätta mitt pyssel här hemma så jag kan börja känna mig klar. Ska försöka hinna iväg en sväng sen också och hälsa på en kompis som är i stan. Har inte träffat honom på jättelänge så måste få se han nu innan jag åker!

Tjing!






Min frana lampa!






Jag och mamma var pa Second Hand idag och jag fyndade varldens franaste lampa. Den ar stortskon och blev pa en gang en av mina favvoprylar. Min kamera ar kass sa tyvarr ger bilden inget wooow intryck, men tro mig, lampan ar fraaaan!

RSS 2.0