Into the Wild

Såg Into the Wild idag igen. Första gången jag såg den tyckte jag den var ganska seg, men idag när jag såg den fick jag en helt annan känsla av den.
Hur vacker som helst, gripande, inspirerande! Jag sitter och kör soundtracket nu och får mysrysningar i kroppen och tårar i ögonen. Jag drömmer mig bort, bort till äventyr, platser som är så vackra att man får andnöd, mysiga små kåkstäder ute i öknen där tokiga, färgglada människor bor.
Jag skrev ner lite platser ur filmen som ligger någorlunda nära L.A, och dit ska jag åka. Jag bara måste få se den sidan av Amerika. Jag är ju lite halvknasig av mig så det passar mig bra :)

Jag har en enorm längtan efter andra platser än de där jag befinner mig just nu. Jag vill alltid bort någon annanstans, men tycks aldrig bli nöjd vart jag än åker. Jag har en slags längtan efter platser som inte ens finns.
Väsen som inte finns.
 Jag älskar sjöjungfrur. Jag blir helt paralyserad av dem. Som t.ex i Australien; jag gick runt på nån vattenvärld och skulle kolla på nå delfinliknande djur. På väg ut till deras bassäng är en väggmålning med skepp, pirater och sjöjungfrur. Jag tvärstannar mitt framför målningen och bara stirrar. Får den där sugande längtan i magen, längtan efter mystik och underliga väsen. Står och stirrar på den där väggen i flera minuter innan jag vaknar upp ur transen igen.
Jag kollar på Beowulf alltför ofta. Drömmer om dessa sjömonster, sjöjungfrur, drakar...
När jag är ute i skogen med hundarna ibland önskar jag att det kunde dyka upp älvor i träden, eller en vacker klok indian till häst. Så kunde jag hoppa upp på hästen och få rida iväg mot en okänd värld.

Ja, sån är jag. Knasig. :P




Salvation Mountain
(inte min bild)





Salton Sea
(inte min bild)

Magsjuk



I onsdags natt slog magsjukan till och gav mig en rejäl dänga! Mådde bra hela dagen men var lite trött och illamående vid 19-tiden. Trodde det var för att jag ätit dåligt under dagen och var säker på att det skulle gå över när jag ätit rotmos och tofu.
Icke sa nicke. Bättre blev det inte och någon timme senare kräktes jag. Efter det mådde jag mycket bättre och trodde det värsta var över.
Så fel jag hade!
Under hela natten sover jag kanske någon timme. Spyr 4 gånger. Det är en så grymt aggressiv magsjuka, man hinner knappt vakna innan det flyger spyor ur en. Helt sjukt.
Grymt äckligt att kräkas rotmos var det också. 

När jag vaknade igår hade jag ont överallt, var extremtrött och hungrig.
Gårdagen var den klart segaste dagen på årtionden. Låg i soffan hela dagen och hade oooont i hela kroppen. La mig i badet, för det brukar kunna få kroppen att slappna av, men det hjälpte inte ett dugg. Tillslut fick mamma smörja in mig med Zon, för att få lite lindrande i ryggen och axlarna. Gick ju inte ens att vila! Gjorde så förbannat ont.

Men så imorse när jag vaknade mådde jag toppenbra istället! Studsade ur sängen kl 7, fick en del ärenden uträttade, åt glatt frukost.
 Men nu verkar min energi ha nått botten igen... surt. Jag ska iaf försöka fixa klart packlista och grejer inför resan. Ordna garderoben vore också greatans om jag orkade.
Och gosa med råttorna, massor! Bokade tid idag för deras avliving... det var inte kul. Började nästan gråta i luren. Och när jag lagt på stod jag och grät och grät och gosade med mina små älsklingar. Mina gamla små gummor, kommer sakna er nåt alldeles enormt mycket... 





Sötnosarna med sina ostbågsgula tänder.






Älsklingsdjuren





Jag skaffade en dread idag. Som jag kan sätta pärlor och ringar på. :)
Den kanske inte syns riktigt här, den sticker ut som en korv till höger. Jag vill inte åka tillbaka till USA och se exakt likadan ut som jag gjorde för 2 år sedan. Så nu blir det ändringar! Håret är bättre, men jag har blivit smal som en sticka... det är fan inte bra! Magsjukan hjälpte ju inte direkt till heller. USA resan får bli en äta-upp-sig resa :)



Städvecka!



Jag är så himla nördigt exalterad över att det är städvecka den här veckan.
Eller Skräpplockarvecka kanske det heter. Iaf, kul är det och jag ska göra mitt bästa för att fullfölja veckan ut. Idag köpte jag avfallspåsar på Willys, så att jag är förberedd inför plockandet de kommande dagarna.

Sen har jag väl inte kommit så mycket längre med det idag.
Försökte locka med syrran ut på skräpplockarpromenad men hon skulle plugga. Så jag la mig i ett bad och chillade ett tag. Behövde städa mig själv, under naglarna var det ruggans otrevligt. Det märks att det är vår, man blir skitig snabbt nu när man är ute och leker i lekparken osv. Men ska inte klaga! Våren, du är efterlängtad!

Anywaaays, min plan för veckan är att plocka lite skräp varje dag på väg till dagis, efter dagis, efter jobbet och senare på kvällen. Ska ringa farmor och kolla om hon vill haka på, kanske på lördag. Hon ville plocka skräp sa hon för någon månad sen, så då kan hon passa på nu ju. Ska se om vi kan få ihop ett gäng polers också, så kan vi plocka skräp och umgängas lite. Och käka vegmat efteråt. Vi kan kalla oss Team VegPower!
Jag har då tänkt ut allt.
Nu gäller det bara att få folk att känna sig lika entusiastiska som jag...


Jisses vad trött jag är, jag borde sova. Verkligen, med tanke på att jag knappt sov mycket alls i natt. Gå och lägga sig 00.30 och gå upp 5.30, inte bra. Jag behöver minst 8 timmar egentligen annars blir jag bäng i huvet hela dagen.
Jag har ett bröd på jäsning, men jag tror jag testar låta det ligga i kylen tills imorrn bitti. Jag orkar inte vänta en timme till och sen grädda det... Nä, det får ligga och gosa till sig säger vi. Det blir säkert gott.
Ja finns inte mer att säga om idag.
Jag slänger in lite bilder, sen får det räcka för idag!






Min resväska! Har bara slängt i allt än så länge, ska packa ihop det i veckan. Men snart åker vi för tusan!
:D





I lördags hade jag en städdag, extreme style! Nu är det ordning och reda feeeett mycket pengar på fredag här hemma! Ok, garderoben är fortfarande halvt kaos, men det ska åtgärdas i veckan. Det här är en av mina pysselgömmor. Det kanske inte ser ordnat ut, men det är det! Såå skönt! Nu blir det pyssla av framöver.






Pussel min älskade finaste vackraste råtta





Och X, min lillskrutta, sötaste råttan i världen.





Ni två är de finaste varelserna på den här planeten. Mitt hjärta kommer krossas i tusentals bitar när ni är borta och livet kommer bli enormt tomt utan er. Ni är de gulligaste, gosigaste, sötaste, roligaste råttorna som finns.
Nästan 2 år har vi haft tillsammans. Och nu är det knappt 2 veckor kvar tills jag måste ta bort er. Fy tusan, det bränner hål i hjärtat på mig... Ni kommer alltid vara med mig, mina älskade finaste underbaraste råttflickor <3<3<3

=)




Nu känner jag mig riktigt stolt faktiskt.
 
Jag lyckades lista ut hur man ändrar typsnitt här på bloggen.
Jag har tyckt att det känns tråkigt att skriva för min blogg har inte kännts speciellt läsvänlig. Tyckte att texten var så kantig och hård att läsa, men visste inte hur man ändrade det.
Satt och bytte mellan olika designer men det ändrade ju inte texten ändå. Så gick jag in på redigera och började pilla med koderna där och vips! Så lyckades jag byta till en texttyp jag tycker om!
Vem hade trott det? Inte jag iaf. Jag är så hemskt oteknisk så ibland undrar jag hur jag överhuvudtaget tar mig igenom dagarna... Kan ju knappt öppna en konservburk liksom =P

Så min söndag har börjat strålande bra! Solen skiner, mitt rum är så rent och välorganiserat att jag blir glad ändå in i benmärgen när jag går in där. Resväskan ligger i köket och är full med saker som ska packas i ordning i veckan. Nu ska jag strax åka och jobba lite, först putsa fönster och sen vara barnvakt. Lika bra att passa på att få in mer cash och träffa ungarna innan man sticker :)

Ha en toppen söndag alla så hörs vi! Nu känner jag mig pepp att skriva här när jag äntligen lyckats få till det som jag vill!






Less than 2 weeks to go!

äntligen fredag!







Åh det är så jäkla skönt att det äntligen är fredag!!

Den här veckan har varit låång, fast kort. Alla veckor känns korta, dagarna bara flyger iväg. Men den här veckan jobbade jag sent både tisdag och onsdag så det har varit lite tufft.
Lite sömn och lite egentid, det får veckan att kännas längre än vanligt.

Men det gör inget, jag tycker om att jobba. Ungarna är så roliga, allihopa som jag får turen att ta hand om :)
Men att jag behöver egentid är ett som är säkert. Jag måste få timmar att sitta vid datorn och lyssna på musik, gosa med råttorna, pyssla, ligga i badkaret och läsa veckans kriminalfall i mormors veckotidningar, städa mitt rum och plocka med mina saker.
Får jag inte tid till detta blir jag grining, så när jag jobbar sent kan ni ju räkna ut hur sent jag kommer i säng... :)

Idag har jag haft konstant huvudvärk hela dagen, tror det var vädret eller nåt som gjorde att den höll i sig så länge, värktablett hjälpte inte heller. Så när jag kom hem la jag mig i soffan med mamma och kollade på tv, och somnade såklart. Att sova framför tv:n är bland det bästa som finns. Jag sover så gott där!

Så jag sov i 4 timmar, vaknade upp pigg och utan huvudvärk! Nu sitter jag i sängen och njuter av nattens tystnad. Jag älskar nätter. Vara uppe och kolla på skumma filmer som går, tyvärr har jag inte hittat nån bra idag just. Men det var en vecka som det gick hur bra filmer som helst!
Go, Girl Interrupted, Gilbert Grape mlf.
Såna nätter är bäst. Då går det mysrysningar längs ryggraden där man ligger nermyst i sängen med mysbelysningen på och råttorna tassande runt i rummet. Det är det goda livet det!

Jag ska nog gå och sova snart, verkar inte som att det blir någon bra filmkväll ikväll. Imorrn ska jag åka runt lite hit och dit och shoppa och förbereda inför USA resan. Packa och skriva packlista, fixa biljett och inträdes-sjosanhejsan.

2 veckor kvar!!!


Jag och Natalie









Riktigt fina vanner vaxer inte pa trad. De kan vara riktigt svara, ibland omojliga att hitta. Men Natalie bara dok upp dar pa busstationen i Glendale i mars 2007 tror jag att det var. Fragade om bussen och taget, det visade sig att vi skulle samma rutt upp mot San Francisco sa vi fortsatte prata. Insag att vi bodde 5 min ifran varandra och hade liknande intressen.

Och pa den vagen var det! Vi bytte nummer och borjade hanga och i henne hittade jag en underbar, fantastisk van. En san som kan konsten att verkligen lyssna, ge rad och forsta. Som alskar att prata och skamta och kan beratta saker pa det mest roliga satten. En san som har ett skratt som smittar av sig. Som alltid ar pa att gora saker, sasom att ata ute fast man borde spara pengar (vem kan motsta Ichi Ban Sushi??), parasaila pa Catalina, folja med och hika i bergen med alla skumma manniskor. Herregud jag skrattar fortfarande at alla minnen med henne. 2 ar har gatt sen vi stod dar utanfor mitt hus, helt rodgratna och sa hejda till varandra. 2 ar sedan! Tiden har gatt fort. Men nu ar det bara 2 veckor kvar, sen ses vi igen! Och vi ska ha sa sa kul i sommar!




See you soon my foxy friend ;P

Lite pepp infor resan

Jag borjar sa smatt inse att det bara ar 2 veckor kvar nu, sen aker vi! Sa darfor haller jag pa att peppa mig sjalv till max genom att titta igenom bilder fran tiden i USA. Vilka minnen. Jag laddar upp lite bilder i brist pa annat att uppdatera med :) Sa far ni en liten inblick i vad jag hade for mig darborta!




2007 var jag blond minsann. Har pa vag till college





Venice Beach





Syrran som rakade fastna i morotskakan precis nar hon skulle halsa pa mina vardmammor





Hollywood





Nar bilen dog mitt i en korsning i Beverly Hills



Ett underbart, kansloladdat ogonblick da jag fick traffa mamma och pappa igen efter 8 langa manader i USA




Tre blonda kusiner i Fresno



Sequoia traden



Jag och syrran pa middag i Fresno. Galet vad sma vi ser ut a va, var ju anda bara 2 ar sedan




Kommer inte ihag vart det har var? Nagon nationalpark, kanske Yosemite... men kanske inte =P Vackert ar det iaf!



Syrran, pappa, mamma och jag gor skuggfigurer pa en bergsvagg i Death Valley =)



Vi tar sallan normala bilder...




Vi fick ga backstage pa Jamies jobb pa Paramount Pictures. Mamma kollar in Oscar priser



 Pa inspelningsplatsen av Dirty Sexy Money



Mina sota foraldrar pa promenad med Monkey och Rye



En svensk viking. Eller nat =P Vi stannade till i en svensk liten stad pa vag upp till Fresno, och provade lite hattar



Vi avslutar det har med en bild pa mig, nar jag tagit mitt fornuft till fanga och forstatt att blont har inte ar jag. Mitt har var sa kort pa den tiden! Galet

Vilken dag

Ja herregud, jag är så trött så jag knappt vet vad jag heter. Men då blir jag samtidigt såhär härligt övertrötteffektiv. Så passar på att blogga nu när jag ändå sitter här.
Jag har jobbat 8-22.45 idag. Det är fan strongt! Jag är en sjuhelsikes kvinna det är en sak som är säker. :) Tar hand om barn, hundar, hus, ännu mer barn. Jag älskar mina jobb, ojoj vad jag älskar dom. Är så glad att just jag har fått dem! Det är en blessing att få ta hand om folks roliga ungar, att få följa dem under uppväxten. Ungar är fascinerande. :)
Idag, eller var det igår... dagarna flyter ihop. Jag har trott att det är torsdag i två dagar nu...
Men iaf, igår säger vi. Hämtar jag Emmie på dagis, vi går ut genom grinden och hon bah: Andrea kolla där! KILLAR!
Lilla gumman, 2 år liksom, och gapar efter killar :) Det var så kul. Vet inte riktigt vad hon egentligen tänkte om dom, men det var en del killsnack på vägen hem. Så kul nu när hon pratar så lååånga meningar och funderar så mycket om allt, det är roligt att se henne växa upp. Och hennes lillebror, åh han är så söt. Sötaste bebisen :) Man blir helt glad i kroppen när man får hans tandlösa, dregliga leenden!

Nä nu lyder inte händerna längre, nu är det dags att sova.  Ska försöka uppdatera här oftare, lovar! I USA ska jag blogga varje dag, det är mitt mål iaf.




Nu blir det råttmys och sova sova. Hej hopp!


2,5 vecka kvar



Sen står jag återigen på amerikansk mark. Kan inte fatta att det gått 2 år sedan jag åkte hem från USA efter att ha bott där i 1,5 år. TVÅ ÅR! Vart tog tiden vägen? Det börjar kännas rejält pirrigt nu, att träffa alla igen... Natalie, min bästa vän i USA. Shawn, världens hetaste piercare. Finley och Ryder, mina amerikanska barn! Lilla Ryder som inte alls är så liten längre. Jag ser henne fortfarande som den 8 månaders bebis jag åkte ifrån, men nu är hon 2 år! Galet. Faktiskt helt galet. Det ska bli så grymt grymt kul att åka dit igen, känslorna går helt vilda här i kroppen och knoppen. Kul, spännande, nervöst. 2,5 vecka kvar, sen händer det.
Yay!




Pacific Coast Highway, snart ses vi!

Solig tisdag!

 

 

 






Vilket jäkla underbart väder det har kommit till oss! :) Solen har skinit hela dagen, det har varit varmt och skönt, fåglarna sjöng. Det är lite som att ha hittat alla i kurragömma leken också. Folk överallt! De sitter och solar på bänkar, stenar, går på promenader, leker med sina ungar i sandlådor, gungar. Så skönt! Äntligen äntligen är det våååår!

Emmie och jag var ute hela dagen idag efter dagis. Så roligt att kunna leka med sandleksakerna igen! Vi hittade även en del näskrokar som hon säger. Lönnfrön. Eller vad det nu kan heta. Näskrokar är ju ett ganska passande namn faktiskt :)

Nu ska jag leta recept efter mandelsmör, baka lite bröd och kladdkaka och laga mat. Måste ha nåt gott och spännande till frukost imorrn! Är så sjukt trött på köpebröd och smör... Nu ska det bli annat! Kladdkakan ska jag svulla på ikväll :)




Första steget

Jag ska som sagt försöka dokumentera den här USA resan in i minsta detalj. Dels för att jag vill komma ihåg grejerna för egen del, men också för att andra ska kunna hänga med och t.ex få en hum om vad för budget som behövs, vad som är värt att se i CA, vilka vegorestauranger som är bäst osv :)

Hittills ser utgifterna ut såhär:

Flygresa 6504:-
Boende i New York 1187:-




Volontärarbete i Spanien

Jag satt just och rensade ur alla bildmappar och hittade Spanien mappen. Måste passa på att ladda upp några söta bilder på hundarna där! Jag och min kompis Sanna var i Malaga på SOS Animals i 4 veckor augusti-september 2004 och tog hand om hundarna på gården.

~




Jag bjuder då på mig själv idag! Här ser jag ut som crap, men det är en mysig bild för det! Tyka (hette hon så?...) och jag tar en förmiddags lur






Så himla vacker solnedgång






Dags för mat för valparna!






Mätt och trött liten valp






Sötnos






Jag och min favorithund Wilma. Hennes man George var jätteskygg för alla, men jag lyckades få honom att ty sig till mig efter mycket övertalande :)






Vår vakthund Benjamin






Bebisarna är ute och spatserar på vingliga ben






Sanna blir uppäten av Mowgli






Totalt kaos vid promenaderna






Väntar på att få gå ut






Inhägnaderna






Gården där vi bodde. Finns en till uppe på kullen.


www.sos-animals.se









Nystart på bloggen!

Nu ni mina vänner ska jag ta mig i kragen och starta upp den här stackars bortglömda bloggen igen.
Saken är ju den att det här året och nästa kommer bli fett jäkla bra år fyllda med resor runt världen, partaj och annat rajtantajtan!
Nä men typ :) Jag har planer så det räcker och blir över så därför hade jag tänkt att dokumentera allt här på bloggen. Så att folk kanske kan få lite restips och annan inspiration. Mitt liv består ju av resor och djur, så det kommer ni att få se en hel del av. Volontärarbete lite här och där, och massa veganrecept och saker som du kan göra för djuren mm.
Häng med för nu kör vi!!

Eller ja, inte riktigt än kanske... Först den 8 maj smäller det, när det bär av till New York! Men tills dess ska jag försöka piffa till den här bloggen lite och skriva om vad jag hittar på under veckorna tills att vi sticker, jag och min kära kusin Isabelle :)

Peace n Love



Gostajm på golvet med lillråttan X



Får man vara sötare?



Här är jag dårå!
RSS 2.0