San Pedro de Atacama


---

---

---

---

---

---

---

---

---
Bilder fran gardagens aventyr i San Pedro de Atacama!
Vi hyrde cyklar for dagen och begav oss av ut i oknen. Forst till  nagra slags ruiner, dar man fick hika upp i bergen och hettan. Det tog pa krafterna men det var vackert och coolt!
Sedan tog vi oss in till stan och laddade med iskall glass innan nasta aventyr.
Vi inbillade oss att det skulle vara en latt cykeltur till Valle de la Luna men ack sa fel man kan ha!
Typ 4 mil fram och tillbaka. I varme och en sjuhelsikes motvind.
Vi fick hunden pa bilderna med oss fran stan. Hon sag oss och bestamde sig for att valla oss hela vagen dit och tillbaka. Jag kopte extra vatten sa hon fick dricka. Hon var sa klok och fin den hunden!
Somnade uppe pa berget och sa sprang hon hela vagen med oss till stan i kolmorket.
Hon attackerade alla bilar, trodde val att de ar farliga for oss eller nat.
Det var snallt gjort, om an laskigt. Trodde hon skulle bli pakord flera ganger om.
Det var en valdigt magisk och fin tur och vi ar glada att den genomfordes aven om traningsvarken nog kommer vara grym imorgon.
Langtar efter er alla! <3

Bilder fran Chile!!


---

---
}
---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

Egg with a sunburn

Eller suntaned egg. Haha, Gonzalo ar rolig han. Hen och ja skulle laga mat igar kvall och rakade branna aggen i kastrullen med risrester i botten. Det luktade och smakade brant och sag ut som ett solbrant agg.
Han tyckte vi skulle dopa matratten och kom upp med namnet Suntaned egg.
Vi ar i Bahia Iglesa nu och lapar sol. Jag har lyckats branna mig i knavecken aaaaaj! och pa armarna och kinderna. Kinderna ar ganska fint dock, ser ut som rouge!
Jag som trodde jag blivit battre pa solkram, tyckte jag smetade pa overallt igar. Men glomde tydligen dessa stallen.
Jaja! Skont var det iaf att ligga pa stranden en stund. Jag ar inte mycket for strander annars, men det har ar kanske en av mycket fa vandor till stranden. I Bolivia finns ingen strand sen. Peru blir mer kultur an strandlage.
Cristina och jag har haft lite olika asikter och pratade massor igar och idag, sa nu kanns det battre.
Det ar svart att resa tillsammans men jag tror det ar nyttigt anda. Man far lara sig se sig sjalv fran ett annat perspektiv, jobba pa sina daliga sidor och lara av varandra. Det blir bra.
Vi har traffat en israelisk tjej, Hen, som ar valdigt harlig att hanga med. Hennes vanner aker till Ozora sa hon kanner till min typ, haha. Vi kommer resa tillsammans mer i Peru sen, motas upp igen nanstans, och sa ses i sommar. Hon kanske hakar pa sina vanner till Boom och sa ses vi dar.
Vi hade mysigt i Valle de Elqui. Liftade ut till en camping som lag vid en liten back och taltade dar. Kollade pa stjarnorna pa natten och hangde med tre chilenare.
Igar nar vi kom till Bahia Iglesa traffade vi en som hon traffat tidigare i Santiago, det ar han som ar Gonzalo.
Han ar valdigt kul och trevlig! Han ska flytta till Danmark snart sa honom hoppas jag kunna halla kontakten med. Han ar flummig och kul!
Imorrn aker vi till San Pedro de Atacama, en oken uppe vid Bolivia. Sa det blir lite okentrekking och aventyr dar. Kolla pa flamingos och njuta av det bisarra, harliga med oknar.
Sen blir det aka upp till Bolivia, ut till annu en oken, och sen ta oss upp till djungeln.
Nu ska jag se om jag kan oppna ett mail jag fick fran Ryder. Kanske nan gullig video snutt!
Saknar er, tanker pa er!! Karlek!

Har blir inte mycket skrivet

Ledsen for det! Men det ar valdigt sallan man har tillgang till en bra dator.
Vi ar i La Serena, Chile. En vaaaldigt sot stad med fin atmosfar. Vi har mott en tjej fran Israel som ar valdigt trevlig och som ska resa samma rutt som oss i Chile. Sa henne ska vi sammanresa med nu :)
Sen blir det snart Bolivia. Djungelaventyyyr :)
Vi har haft det kanon i Santiago ocksa. Mycket fin stad! Gick pa en trevlig tur med en sot turguide. Fick se allt man ska se i Santiago. Pa ett mysigt satt. Ett par andra svenskar var med, sa vi pratade med dem lite.
Sydamerika ar valdigt trevligt. Det ar fin atmosfar och trevligt folk. Hundarna mar bra och lever ett  lyxigt hundliv jamsides med manniskorna. Det kanske inte ar sa i de andra landerna vi kommer att besoka men har i Argentina och Chile ar det bra.
Nej nu ska vi ga och gora frukost. Ikvall ska vi talta under stjarnorna. Det blir myyys!
<3
Jag ska forsoka ladda upp bilder snart, men kan inte lova att det kommer handa anytime soon.
Ta hand om er!

Hipp hipp hurra for mig!

26 ar idag da! Inte illa, inte illa!
Och vilket liv man lever. Hallaballula :D
Solen skiner, man svettas pa alla hall och kanter.  Cristina bjod pa god frukost imorse, vi har akt buss runt staden bara for skojs skull, strosat runt, kopt godis och chips, jag kopte fina orhangen. Bara haft det bra! Och det ar bara mitt pa dagen an. Blir en fin fodelsedag!
Men jag saknar er darhemma saklart. Tanker pa er dagligen och drommer om er. Langtar sa till varen sa jag ar hemma igen och ska njuta av det lugna, harliga livet i Sverige! :)
Vi hade ju tankt ta oss ut till varma kallor idag, men det visade sig att de ar som en pool. Inga naturliga kallor, ni vet dom dar som aporna varmer sig i pa alla naturprogram. Nej, typ manmade kallor som kostar massa pengar och ar fulla med folk.
Boring!
Vi forsokte hitta natur genom att bara hoppa pa en random buss men det gick inte sa bra. Vi akte bara runt istallet och sightseeade. Men det ar kul det med! Sista dagen i Argentina liksom. Aka runt och se det som finns att se. Och imorrn ar det Santiago, Chile som vantar!
Sen blir det snaaaart Bolivia!!Som jag har langtat!! Iiiiih :D
Nu ska jag lasa mer i basta boken. Sparade ett spannande stycke fran igar till min fodelsedag. Hihi! Man maste unna sig av allt :)
Puss pa er alla, alskar er!

Mendoza

Nu ar vi framme i Mendoza, sista stoppet i Argentina! :)
Fin stad men lite trakig. Inte nara till naturen, massor med trafik.
Imorrn ska vi dra oss ut med buss och forsoka hitta natur och nagra varma kallor. Fira min fodelsedag i lugn och ro i naturen <3
Sen blir det Chile dagen efter!
Och Bolivia narmar sig med stormsteg!
Snart blir det djungeldjur! :D
--
Mami, sjalvklart ska vi cykla i sommar! <3 Vi kan val gora nan mysig utflykt ocksa? Kanske Birka igen? Stalka Etype? :)
Taaaack, jag ska se till att ha en toppendag och unna mig nat smaskens!
Puss!! <3

Tva bilder till! Hurra!! :)


---
Nil tittar pa pingviner pa Valdes halvon :)

---


---
Min sota tvattkamrat i Ushuaia :) Den ville busa och bita mig och rota runt i min vaska och leka med vattendropparna fran mina nytvattade klader. Valdigt gullig!
---
Man far bara vara vid internet 20 minuter och en bild tar typ 5 min att ladda upp, sa det blir inte mycket till bildregn har. Men jag tycker inte att jag har sa dar jatteballa grejer att visa upp anda =P
Hittills har vi ju knappt sett nat liksom. Jag har nog mer att visa sen efter Bolivia, och Peru.
Det har varit en lugn resa hittills. Allt har gatt bra och vi njuter av den harliga semesterkanslan.
Annat blir det sen pa Inti Wara Yassi. Ingen elektricitet, knappt nat vatten, myggor, myror stora som elefanter och spindlar i typ samma size. Yay! ;P
Men att fa umgas med djur pa det nara, djupa sattet langtar jag till na helt enormt! Att fa vakna upp varje dag och veta att en jaguar vantar pa dig, eller att en puma vill ner till floden och bada med dig. Eller en apa som vill bli kliad bakom orat.
:)
---
Idag tar vi en buss fran Bariloche till Mendoza. Inte lika lang busstur, bara 16 timmar. Helt ok om man jamfor med 30 timmar som det tog att ta sig hit.
I Mendoza ska vi fortsatta vart semesterlugn i vackra vinland, fira min fodelsedag. Jag hoppas kunna hitta natur som ligger inom gangavstand sa jag kan komma undan och fa egentid just pa min dag. Bli djup och ga in i mig sjalv. Sant tycker jag om. Och nar man tar steget in pa sitt 26 ar kanns det som att en djup titt pa sig sjalv sitter ratt.
---
Det hander som sagt inte alltfor mycket. Vi bussar runt i Argentina. Bor pa hostel, lagar mat. Tvattar klader i duschen, sover i ganska obekvama sangar. Har blivit ganska mygg(eller lopp?) bitna redan, men nu verkar det ha avtagit for en stund. Har besokt ett par parker med vacker natur. Tar promenader och njuter av miljon runtikring oss.
Ja, typ sa ser det ut :)
Det susade forbi en snubbe pa cykel den dagen vi satt langs vagkanten for att bussen fatt motorstopp. Da fick jag den dar harliga kanslan av frihet och akta aventyr. Att kunna ta sig vart man vill, vara oberoende.
Bussar ar man beroende av. Men att cykla, da oppnar sig en helt ny varld.
Jag langtar till i sommar nar jag och Albin ska ge oss ut pa cykel, ut i vildmarken. In i det akta.
<3
Jag tror faktiskt att detta blir min sista stora resa pa det har sattet. Jag vill cykla istallet! Jag vill kopa en cykel i USA nasta gang jag aker dit, och cykla genom vackra California, Arizona, Utah, Nevada. Till alla vackra parker. Sova i naturen. Vakna upp till soluppgangen i oknen, bland alla kaktusar.
Ah <3
---
Jaha, na nu ska jag logga ur. Lasa lite. Chilla. Har borjat lasa om den basta boken jag nansin last. Har inte last klart den an men maste borja om, fordjupa mig i den igen. Den ar sa jakla bra. Helt underbar.
Ta hand om er alla fina! <3

Bariloche andra dagen dara!

---

---
Tva bilder ar battre an inga bilder alls, sags det val!?
Man far vara glad for det lilla :) For det gar inte att ladda upp, det tar evigheter.
Det har ar taget i Puerto Valdes, eller vad det nu hette. Valdes iaf. Nan halvo med massa djur.
Nil fick folja med och titta pa sjolejon och pingviner. Det tyckte han om! :)
Nu ska vi ata makaroner och soja hamburgare. Det har de minsann! Och billigare an hemma. Det ar bra :)
For annars ar det valdigt oveganskt som galler. Ater tom fisk har. Men det ar svart att fa i sig protein annars. Blir nog inte mycket battre ju langre in i det vilda vi kommer.
Men men. Nar jag ar hemma pa svensk mark igen ska det rensas ut med vegansk diet! Ha massa vegan grillningar och mys :)
---
Bussturen igar ja. Kanske ska beratta lite snabbt om bussarna har. De gar faktiskt over forvantan bra. Man far mat, fast den ar inget god. Man far snacks, som ar ok. Filmer visas, fast det ar mest blodiga, skraninga krigsfilmer. Men man lar sig ju spanska iaf! :) Ibland far man spela bingo och vinna vin.
Man far en sang, eller en semi sang. Sa man sitter skont!
Igar gick det huuur bra som helst. 28 timmar liksom. Inte att leka med. Men det gick bra. Tills att chaffisarna bestamde sig for att chansa, aka hela vagen till Bariloche pa en nastan tom tank.
Det gick ju inte sa bra. Vi fick stanna och vanta pa att en man i bil kom med bensin i en dunk och slanga i. Men bussen startade inte for det. Det tog dem en jakla tid att fa igang den. Sa 1,5 timme satt vi alla langs vagkanten och njot av solen.
Men vi kom inte till Bariloche forens 3 timmar for sent. Hungriga, trotta, ackliga. Tog en dusch, tvattade ur kladern och sooov. Sa skooont :)
Nu mar jag toppen! Ska njuta av resten av dagen med en bok i handen pa grasmattan.
Alskar er!! <3


Bariloche

Bari bari loche loche loche eyo eyooo!
Efter en laaang bussresa, som blev annu langre tack vare klyftiga busschaffisar som inte tankade i tid ar vi framme i Bariloche.
Nu kanns det som att resan borjar pa allvar. Hittills har vi knappt sett nagonting mer an grasslatter. Men nu ar det berg och sjoar och det ar valdigt valdigt vackert. Kanns som att jag borjar leva upp! Det har ar mer det Sydamerika jag kom hit for att se :) Och nu blir det bara battre!! For snart ar vi i Bolivia, och ska umgas med djur i en manad. Sen vantar mystiska Peru, som jag vill uppleva i sjalen och ta intryck ifran.
Och sa blir det en kort visit i Ecuador och Colombia ocksa, hur bra som helst!
Massor att se framemot :)
---
Har haft en otroligt skon natt. Somnade med huvudvark igar men den ar som bortblast idag. Skont!
Ska ata frukost och sen gar vi ut och ser oss omkring har. Det ser valdigt fint ut iaf harifran fonstret!
Jag ar less pa att aka till parker, betala hutlosa intraden och trangas med turister. Sa det ar det slut med. Nu ska jag leva i naturen pa det akta sattet. Visst att det kanske ar turistigt i Maccu Picchu, men det far man ta. Dar kan man kanske iaf satta sig avlagset och meditera, andas in mystiken i lugn och ro.
Jag laddar upp bilder ikvall! :)

Mot Bariloche!

Segaste datorn, sa ingen lang uppdatering. Vi ar pa vag till Bariloche idag, ska lamna vackra El Calafate och ta oss mer mot Chile. Vi var och kollade pa en glaciar igar, valdigt vacker. Men alldeles for mycket turister. Jag langtar efter det akta vildmarken. Tystnaden och skonheten.
Ja, jag hinner inte uppdatera mer nu =P Man far bara ha internet i 15 min och jag har redan overskridit den tiden. Nasta hostel kanske har battre dator sa kan ni fa se bilder :)
Alskar er!

Jan. 8, 2012

Den har dagen har verkligen flugit ifran mig. Trots att vi gick upp halv nio, at frukost och blev klara relativt tidigt sa ar klockan plotsligt 19.48 och jag vet inte vad vi har gjort idag. Kanns som att vi inte gjort nanting.
Men man behover sana dagar aven som backpacker! Och som vi hallt pa innan med sightseeing hit och dit sa var det nog dags for en lugn dag.
Nar det visade sig att de hade varsta bra anordningen for tvatt pa hostelet sa passade jag pa att tvatta en bunt klader som legat och acklat ner sig. Kanns riktigt skont att ha det gjort for den har gangen!
Hade sallskap av en liten huskyliknande valp som var busig och bet mig i benen och ville leka. Sa himla sot! Tyvarr kan man inte ladda in bilder har sa det blir inga bilder pa varken valpen eller nat annat. :/
Efter tvatten tog vi en promenad och kollade in staden. Det ar valdigt fint har! Berg med sno, Beagle Channel, batar, sota hus. Lugn och mysig atmosfar. Vi gick en bit och letade efter en mataffar. Hittade en och handlade lunch och frukost till imorrn. Man far brod har, men det ar baugetter och mattar inte sarskilt mycket.
Sa vi kopte agg att ha pa, och bananer till.
Vad hande efter det da? Hm, minneslucka.
Jag laste i min bok, som jag inte last pa ett par dagar nu. Den ar sa bra sa jag vill inte lasa ut den for snabbt.
Nu har jag sparat den och last ut en annan istallet. Men idag unnade jag mig ett par sidor! Alskar den boken.
Sedan laste jag i tva bocker om Argentina och Chile, forsoker gora en liten plan over vart vi ska nast.
Hittills ar jag inte sa imponerad av Argentina. Mestadels ar det platt, torrt och trakigt. Jag vill verkligen uppat nu, till djungeln och bergen.
Dessutom ar det dyrt har, och det ska tydligen vara samma sak i Chile. Har liksom brant typ 3500 kr pa en vecka... haller vi den takten sprangs min resebudget ganska snart!
Nej, sa vi ska snabbt klara av Argentina och snabba oss genom Chile, upp mot Bolivia, Peru, Ecuador och Colombia. Blir volontararbete i Bolivia och ev. ocksa i Colombia. Det kommer kannas sa mycket mer vart an att betala massa pengar for bussar och hostel och sma resor hit och dit. Har liksom inte sett nagonting som jag inte sett forut. Visst det ar kul och jag njuter av att vara pa resa, men jag vill ha mer aventyr :)
---

9 januari
---
Godermorgon!
Forsta natten som jag inte sovit bra alls. Vaknat upp flera ganger for att jag dromt sa himla konstiga drommar. Har liksom fatt vakna upp och avbryta dem. Jobbigt. Gick och la mig med huvudvark igar sa det var kanske darfor min kropp inte sov sa bra. Men jag ar pigg nu iaf! Vantar pa att Cristina ska bli klar i badrummet sa vi kan ata frukost.
Sen ska vi aka till en park idag, Tierra del Fuego, och hika lite. Blir kul! Vill ju ut och se lite av eldslandet nu nar vi anda ar har. Men som det ar nu ser det ganska mycket ut som Norge. Sa att aka hela vagen till varldens ande bara for att se Norge, har val inte varit sa vart egentligen =P Men vi njuter och ska imorrn jobba oss uppat. Aka till en annan park, Torres del Paine, och till glaciarerna. Sen drar vi oss in till Chile om nagra dagar. Och dar jobbar vi oss snabbt uppat. Nu vill vi till Bolivia! Djungel djungel djungel :)
Fast jag kommer bli biten som fan i djungeln, jag vet det redan nu. Har fatt sma konstiga bett av nat djur som kliar och ar elakt roda. Far alltid sant nar jag ar i sana har lander. Men skit samma. Djungeln blir det!
Ha det toppen alla <3

Enc... encen... encene vada?

Haha, ja, spanskan ja. Den gar ganska traggligt an sa lange. Jag har lattare att farsta vad folk sager an att prata sjalv. Men har i Argentina har de en sa stark dialekt att man knappt hanger med for fem ore. En tjej i gar i koket var jattetrevlig och forsokte prata, men varken Cristina eller jag fattade ett ord. Blir nog battre sen uppe i norr.
Men man lar sig nytt varje dag! Igar larde jag mig t.ex lugar- plats.
Och sa laste jag nu pa en tidning bredvid datorn.
Todos los celulares en un solo lugar.
Och vips fattade jag hela meningen! Alla mobiler pa en plats.
Och nar jag skulle fraga efter tandare till spisen sa fastnade jag, men jag visste i bakhuvudet att det ar nat pa ence. Kollade i ordlistan, encenedor. Pa vag iaf! Nu glommer jag nog inte det.
Ni ser, det gar framat. Jag ska kunna prata innan de har 4 manaderna ar slut!
:)
Nu ska vi ut pa en tripp och kolla pa en massa djur. Jag uppdaterar senare!! :)
<3

3 januari dara!

---

---

Som jag skrivit tidigare hander det ofta saker pa kvallarna har. Folk sjunger, dansar, umgas, aker inlines, skejtar osv osv. Sa trevlig stamning! Alskar det!

Igar var vi ut till en klubb. Det var sista kvallen har med Luisa sa vi gick ut tillsammans. Jag kande inte alls for det, men tankte att skit samma, ibland far man bita ihop och gora saker man inte tycker om.

Men alltsa, allvarligt talat. Vad ar det for kul med att ga ut? Jag far ingenting utav det. Absolut ingenting. Tjejer  kortkort, killar som tittar efter dem och smorar. Jag orkar inte med sant langre. Alls.

Pa Ozora insag jag att jag maste gora saker for mig sjalv. Som jag tycker ar kul. Inte utsatta mig for sadant jag tycker ar vardelost. Vill folk ga ut finns det tuuuuusen andra som vill det ocksa! Men inte jag!! :)

Det finns mojligheter for mig och for alla andra. Lamna ute sadant ni inte behover i era liv och ta for er av det som far er att ma bra! Ozora var ju paradiset pa jorden. Den musiken och atmosfaren ar helt omojlig att forklara for folk. Tog mig 3 manader att kunna lyssna pa Ott utan att bli tarogd. Magik <3

Sa, sa ar det! Jag gick ut for formodligen sista gangen i gar. Iaf pa sana dar trakiga klubbar. Kanns heeeelt underbart att inse det <3

---

---

Till middag igar korde vi favorit i repris. Detvar sa kul nar jag oppnade pasen med brod och hittade varsta mini tacon. Haha! Tio brod betalar man for och sa far man 9 normal stora och en pytte.

Luisa gav det fingret.

---

 

---

Var middag bestod av aggrora med paprika och lok, tomater, avokado, bonor och creme fraiche.

Mycket gott! Men jag ska kora vegandiet val hemma igen. Rensa ur kroppen fran alla fetter har.

---

---

Frukosten imorse. Mycket god den med!

---

---

Min nya fina vaska! Kopte den igar for ca 50 kr. Hur bra som helst! Och hur fin som helst ocksa. Lo me gusta mucho!

Brande mig igen pa stranden idag. Jag har alltsa SPF 100 och SPF 30 ligger i vaskan. Men jag smetade varken in mig igar eller idag. Tankte, nej jag behover inte det. Ska ju bara vara i solen en stund. Och da ha langarmad troja och leggings. Fastan jag holl upp trojan i ryggen, den ar liksom urringad dar, sa lyckades jag branna mig ganska bra. Suck. Dumma mig. Nu blir det solkram varje dag. Ingen mer branna! Gor ont. Inte bra for huden.

Men det ar skont med sol! Jag kanner mig nastan lite fuskig som ar har, och har det sa himla bra :)

Men det har jag val fortjanat!

---

---

Vi satte oss i parken idag Cristina och jag. Det kom en snubbe som salde kakor till forman for drogrehabilitering. Jag laser en heeelt underbart bra bok nu om just drogmissbruk sa jag tvekade inte en sekund att sponsra. Kakorna var inte goda alls sa smafaglarna fick dem och de blev sa glada!

Gud vad sota sma faglar ar. De ar grasparvar tror jag. Sa dalig pa namn. Men assa, ah, jag flippar ur. De ar sa underbaaaart sota. Deras smala smala ben, sma svarta ogon, vassa nabbar. Ah jag vill haaaa en! Halla den i handen och fa gosa :) Haha, som igar. Vi satt och vantade pa bussen da jag plotsligt ser nat i ogonvran. Vander mig om och far syn pa en liten varldsgullig mus!! Ahhh!! Dar flippade jag ur helt. Haha, skramde bort den stackarn med alla konstiga ljud jag fick ur mig i upprymdheten.

Jag alskar verkligen djur. Av hela mitt hjarta. De far mig att ma sa himla bra. Skit i krogen! Jag ligger hellre pa grasmattan i solen och tittar pa smafaglar som ater kakor :)

---

---

Det har mina vanner, det har ar livet!

Ligga pa graset i solen och lasa. Jag alskar bocker. Men det ar inte ofta man har tid att lasa.

Den bok jag laser nu ar som sagt helt underbar. Jag vill lasa ut hela nu pa en gang!

Men samtidigt vill jag verkligen inte att den ska ta slut... sa jag far spara. Bara lasa lite i taget.

Tusen sma bitar heter den, tips. Mycket bra.

Nu ska vi fordriva tiden tills dess att bussen gar kl 21.45. En bussresa pa 16 timmar vantar. Yaaay.

Ska ata strax innan vi ror oss mot stationen, sen far man trycka i sig bananer under resan. Och sova.

Man far sakert snack ocksa, det fick vi sist. Argentina har varsta lyxaken. Saten som gar att falla ner till ligglage och snacks. Bara att njuta sa lange det varar! Lange upp i kontinenten ar det nog inte lika lyxiga ak.

Vi hors snart igen! Loggar in fran Puerto Madryn.

Ta hand om er alla fina <3

---

 

Solbranna

---

---

Hej alla glada!

Jag hoppas ni ar glada :) Det ar jag!

Dagen borjade runt niotiden, da vi klev upp och at frukost. Det blev ingen tidig morgon for mig. Jag hade tankt ga upp tidigt och lagga beslag pa en dator och fixa texten har pa bloggen. Men Luisa och jag var ute och strosade runt sent igar sa jag behovde sova imorse.

Iaf! Frukosten bestog som vanligt av de sota croissanterna och brod, som faktiskt inte var vitt utan fullkorn. Gott te hade de imorse ocksa! Fast bade jag och Cristina saknar havregrynsgrot. Jag har en pase i vaskan nanstans och ska ata det imorgon. Sen koper vi nog med oss mer.

Jag tog en dusch och tvattade lite klader i duschen efter frukosten. Vi ville spara pengar igar och tog ingen taxi fran busstationen till hostelet. Vilket resulterade i en helsikes lang promenad som i sin tur resulterade i helsikes mycket svett, haha! Skont att skolja ur kladerna, de torkar relativt snabbt ocksa. Att tvatta har kostar runt 40 kr, sa jag tvattar nog helst i handfatet eller duschen.

Kan man lagga pengar pa annat!

--

---

Som det har tex! Haha! :D

Som jag letat efter dessa i Sverige. Men inte hittat. Da maste man typ kopa set med pennor och andra grejer. Men pa gatan igar salde en tjej sana har for 15 kr, sa jag slog till!

Luisa vart ocksa imponerad och vi ska nog prova dem ikvall :D

---

Efter frukost och tvatt  tog vi bussen till en annan del av Mar del Plata. Med oss kom engelska tjejen Vicki som vi traffade pa hostelet igar. Mycket trevlig tjej! Vi har haft tur att traffa valdigt trevligt folk :)

Hon har varit pa Inti Wara Yassi i Bolivia sa jag passade pa att fraga henne om det. Jag ar sa exalterad och vill dit nu nu nu!

---

---

Sahar sag stranden ut nar vi kom dit. Gratt och blasigt. Vi la oss dar vid det lilla huset med spetsigt tak. Dar lag vi och fros i typ tva timmar. Det kom lite sol da och da och varmde skont, och pa slutet var det ganska soligt. Men overlag bara gratt.

Pa bussen tillbaka sa Luisa att jag brant mig pa pannan. Pa vag tillbaka till hostelet tar Cristina av sig solglasogonen och ser ut som en tvattbjorn. Hon har fatt branna och har tva bleka ringar runt ogonen.

I hostelet tittar Luisa sig i spegeln och ser att hon ar helt rod i ansiktet. Vi har brannt oss allihopa! Det var sant dar lurigt vader nar man inte ser solen men den gor sitt anda.

Herregud, det ar varmt i hela fejjan och drar och kanns konstigt. Solkram nasta!

---

---

---

---

Vicki, Luisa och Cristina.

---

---

Wait for it, waaaait for it...

De har hundarna var sa roliga! De stod vid kanten och vantade pa att vattnet skulle komma och sla upp emot klippan.

---

---

Dar ar det, dar ar det!!! Ta deeeet!!

Haha, och sa fort vattnet slog emot och sprutade upp sa blev de tokiga och hoppade runt och lekte i det.

Hundarna har vet hur man roar sig :) De ar losa overallt och ar liksom med i sitt eget samhalle. De ser sa valskotta ut allihopa, det gor mig lugn och glad i sjalen.

Katterna ser ocksa ut att ma bra, men de ser man inte lika ofta. Det var bara pa kyrkogarden i Buenos Aires som de var lite skabbiga och smala.

---

---

Se bara pa de har tva sotnosarna! De sitter och hanger :)

---

---

Varje kvall verkar det vara nat pa gang har. Folk sjunger och dansar.

Men igar kvall var det tydligen nat uppror pa gang. Vicki hade vart ute och polisen hade typ skjutit och folk kastade flaskor och det var helt galet.

Vi har dock bara sett trevliga saker. Det tycker vi om! Atmosfaren har far en att bli valdigt lugn och glad. Folk njuter av sina liv, verkligen. Man bjuder pa sig sjalv och ar tillsammans och har kul.

Mar del Plata


---
---
---
---
---
---
---

---
Tjingelitjong alla fina manniskor!
Nu kommer det biiilder!!! :)
Vi har akt till Mar del Plata och checkat in pa ett fint hostel som har lite folk och bra datorer. Eller ja, tangentbordet ar hemskt jobbigt att skriva pa. Men nu far ni se nagra bilder iaf, nu sitter det inte folk och vantar pa att man ska bli klar.
Texten pa bloggen ar hemsk har jag insett. Pa Macen ser den jattebra ut, det var fran den jag andrade textsnitt.
Men pa andra datorer ser det ju hemskt ut! Gar knappt att lasa.
Jag ska ta tag i det tidigt imorrn nar jag hoppas att det inte ar nagon vid datorn. Kan jag sitta och klura i lugn och ro :)
Men allt ar bra. Helt fantastiskt bra. Vi har bara varit pa resa i 4 dagar men hunnit se och gora sa mycket!
Kanns som att vi rest i veckor redan. Dagarna bokstavligt talat springer ivag och nar klockan ar som nu , halv tolv pa natten sa undrar man varfor man ar sa trott. Eftersom solen inte gar ner forens vid 19 sa kanns det som att det inte ar sa sent och man kor pa tills nu, och det plotsligt slar en att klockan ar mycket mer an det kanns som.
Jag njuter :) Jag saknar er alla dar hemma, och langtar till maj da vi ska mysa, odla i landet och vara tillsammans <3 Men jag njuter av att vara pa resa, fa uppleva detta och ta ytterliggare ett steg i att bli en battre manniska.
Detta ar ska bli mer spirituellt an nansin, det kanns som att jag nu, efter 26 ar, har kommit underfund med vem jag verkligen ar. Kanner mig helt lugn och stark i mig sjalv. Det ar en fantastisk kansla.
Och battre blir det! Nu ar vi fortfarande i staden, men sa fort vi kommer ut i det vilda kommer jag ma battre an nansin. Berg, glaciarer, djungel och vilda djur vantar pa oss. Ahhh det ska bli sa kul!!
Nej horrni, ogonen svider och jag blir galen pa det har tangentbordet.
Dags att sova! Uppdaterar igen imorrn :)
<3

<3

Godmorgon 2012!

Nyaret blev valdigt lugnt. Jag hade vantat mig massor med fest, tangodans pa gatorna och extremt med party overallt. Men icke. Det gick valdigt lugnt till.
Cristina och jag lagade mat runt niotiden. Pommes frites och broccoli i kokosmjolk. Mycket gott! Att steka pommes frites tog nastan en timme och de blev knappt bruna. Kokosmjolken kostade 26 kr for en liten pytte tetra.
Men det var gott.
Efter det var jag sa trott i kroppen att det var na hel sanslost. Kunde knappt sta pa benen.
Vi tog en promenad bara pa gatan vart hostel ligger pa. Det var lite folk ute pa restaurangerna men inget direkt drag. Mysigt dock! Sa himla skont ute i luften, som en riktigt fin sommarkvall.
Vi satte oss och njot av natten och musiken som spelades pa restaurangerna.
Sen gick vi in till hostelet vid kvart i tolv.
Stallde oss pa balkongen med alla andra och invantade tolvslaget med juice i glasen.
Tolvslaget kom flera ggr, haha, allas klockor ga olika. Fastan vi stod pa balkongen relativt hogt upp sag vi knappt nagra fyrverkerier. De hordes mest. Lite sana dar japanska lyktor flog upp har och dar. Det var fint.
En brasiliansk kille berattade att de ar olagliga i Brasilien for att de tander eld pa saker. Han berattade aven att i Brasilien samlas folk pa stranden pa nyar och lagger blommor i havet at havsgudinnan. Sedan hoppar man over 7 vagor. Sant tycker jag om :) Nar man tanker pa havsgudinnor och sant mys. Det ar min grej! Brasilien nasta ar kanske?
--
Overlag maste jag saga att nyar ar valdigt overreklamerat for min del. Fylla, som vanligt pa hogtider, och liksom ja, det var det. Jag valkomnade det nya aret med oppen famn och tankte pa er dar hemma. Saknade er alla och onskade att jag varit med pa ert nyar och fatt mysa.
Men samtidigt ar jag glad att jag far vakna upp har i det nya aret, med massor av aventyr som vantar.
Da blir det genast mer nytt och spannande!
Idag ska vi aka buss ner till Mar del Plata. Luisa ska med och vi ska vara dar i 2 dagar. Sen drar Cristina och jag oss vidare till en plats dar sjolejon haller hus. Och sa kanske vi aker ner till den sydligaste spetsen har. Men det ar langt och dyrt och kanske bokigt, sa vi far se hur det blir med det.
Pa min fodelsedag skulle jag iaf vilja vara i glaciar parken i Chile. Vi satsar pa det!
Och i februari vill jag till Bolivia och djungeln. Jag ar sa less pa storstan nu, jag vill ut i djungeln och umgas med djur.
Det ar jag, djuren! Jag insag det igar. Jag ska sluta utsatta mig for saker som inte ar jag, som far mig att skammas och kanna mig fel. Att jag maste forklara och forsvara mig for den jag ar.
Jag tycker inte om krogar och fylla. Det AR inte jag. Hur mycket jag an forsoker sa njuter jag inte av det minsta lilla.
Jag ska inte behova kanna mig konstig och halla forsvarstal for det.
Jag njuter av andra saker. Och dar verkligen NJUTER jag. Att cykla hem med manen over mig och kanna energierna floda runt mig, det ar jag. Dar mar jag bra, dar njuter jag. Att vara ute i oknen i Arizona, med alla fina manniskor, grisar och kaktusar runt mig, dar kanner jag mig hel. Det ar jag, det gor mig lycklig i hela sjalen.
Att umgas med djur, det njuuuter jag av. Det ar jag! :)
Jag langtar till Inti Wara Yassi. Jag behover komma dit och fa vara mig sjalv.
MEN, jag bestamde mig igar for att inte skammas langre. Inte kanna mig fel. Alla ar olika, det har ar jag.
Jag ska gora saker jag njuter av, sa far alla andra gora saker de njuter av :)
Valkommen nya ar! Nu kor vi, och det kommer bli hur fint som helst!
Hoppas ni alla har haft en jattefin nyarsafton och start pa det nya aret!
Jag kanner mig pepp och forvantansfull.
Tanker pa er <3

Aka buss for en puss

Haha jaaa, allt ar mojligt har i Argentina. Idag nar jag inte hade jamna pengar till bussen var det bara att pussa busschaufforen och sa fick man stiga pa!
Later dumt, och det var det val egentligen. Men han var sot sa det kandes helt ok :P
Det var kul, jag har varit stenhard senaste aren och bah: nej, ta inte i mig, peta inte pa mig!
Men detta var en sa himla random kul grej.
Borjade med att jag forsokte mig pa att fraga den sota chaffisen vartifran bussen gick. Fick na svar men hann inte uppfatta. Ropade pa Cristina som fattade vad han sa. Da sa han nat som ingen av oss forstod. Typ menat till mig, och det lat snallt. Tankte inte mer pa det.
Nar vi sen gick pa och jag bara hade 2 pesos, och det kostar 1,20 pesos sa vart det problem.
Han i bussen sa att nej, det gar inte.
Och sa fragade han om de andra chaffisarna hade vaxel. Man maste alltsa betala exakta pengar, med mynt.
Da gjorde han, den sota, en gest med fingrarna. Typ, titta mig i ogonen. Du far ga pa, for du har mitt hjarta.
Och sa la han handen pa hjartat och sa, om du pussar mig gar du pa gratis.
Jag gav honom en slangkyss och skyndade mig snabbt bak i bussen.
Men han nojde sig inte med det! Han gick bakat pa utsidan, drog bort fonstret och bah: puss, har.
Sa jag fick lov att pussa honom. Pa munnen. Valdigt ytligt. Ville inte nudda egentligen, haha.
Sen akte vi darifran och vi skrattade. Tankte att skitsamma, traffar val aldrig honom igen.
Vi kliver av bussen i narheten av vart hostel, borjar ga, jag tror vi gar at fel hall. Vi vander.
Stannar vid ett rodljus och pratar. En buss kommer akande, tutar med dorren oppen. Chaffisen vinkar glatt.
Det var han jag nyss pussade! Hahaha. Klockrent.
Nu hoppas jag att jag inte behover se honom igen. Och nasta gang ska jag se till att ha jamna pengar ;)

RSS 2.0