Snart ar det maj!

--
Skona maj!
Inte langt kvar nu! Som jag langtar.
Jag vill verkligen bara hem nu. Kanner mig sa klar med detta!
Jag vill ha en varm dusch, en toadorr som gar att stanga, en dator som funkar som den ska, en varm sang utan vaggloss. Vanlig mat, goda chips. En TV, musik! Allt! Jag vill hem <3
Men nu ar det bara 2,5 veckor kvar!! :D
Jag passar pa att blogga lite nu innan bussen till La Paz gar. Hade tankt ladda upp bilder men det gar allt annat an bra pa den har datorn. Segare an en dod snigel!
Haha, ah jag maste skriva om Sydamerikas logik. Den ar for harlig.

1 toarulle kostar 1 Boliviano.
2 toarullar kostar 4 Bolivianos.


1 liten Sublime (choklad) kostar 1 Sole
1 stor Sublime (dubbelt som den lilla) kostar 2.50 soles

Haha, jag alskar det! Jag och Chen brukade skamta om det.
Vad ar det du kan leta efter i all evighet i Sydamerika, men du kommer aldrig att finna det?
Logik!

:)

Idag sov jag lange, gick och la mig redigt tidigt igar. Sa jakla sliten. Orkar ingenting. Men at frukost och tog en promenad for att saga adjo till Titicaca sjon. La ut min smutsiga, slitna fleecefilt med hundmat pa, sa forhoppningsvis kan en hund hitta dit och gosa ner sig.
Nu i La Paz blir det shopping! Ska kasta allt gammalt och kopa nytt. Men har inte alltfor mycket plats i vaskan. Ska forsoka packa battre och trycka ner allt. Alskar alla klader har! Och mina skor ska vi inte ens tala om, de ar sa snygga!
Nar jag hittar en dator som man faktiskt kan ladda upp bilder pa ska jag visa :)
Sa ar jag ju hemma snart sa far ni se da!
--
Jag ar riktigt glad for den har resan. Har traffat sa in i bomben roliga manniskor. Mirko, en italienare pa Machu Picchu trekken, bara han kan fa mig att borja skratta fran ingenstans. Han sager de mest roliga saker med en underbar dialekt!
Och sa Ryan och Victor, som ar sa fina sa fina <3 Sa jag saknar dem!
Men Victor bor i Goteborg nu sa honom ska jag halsa pa i sommar. Och Ryan ska jag besoka om bara nagra dagar tankte jag :)
--
Annars da. Borjar fa stadabstinens sa det skriker om det! Kom pa mig sjalv for nagra veckor sedan att sitta och tanka pa min dammsugare. I seriost 10 min satt jag och tankte pa hur jag ska tvatta av henne nar jag kommer hem.
Skolja ur slangen, tvatta av undersidan och oversidan, byta pase, tvatta filtret, kanske tom kopa sana dar doftkulor sa hon sprider frasch citrondoft om sig nar vi dammsuger.
Haha! Vrickat va?
Det ska bli skont att komma tillbaka till jobben. Jag saknar ungarna nu, verkligen. Och hundarna. Och att stada.
Jag ar lyckligt lottad som har sa fina jobb. Som kan aka ivag i 4,5 manad och sen bara komma tillbaka som om ingenting har hant. Tack for det mina fina familjer! Ni ar underbara <3
Nu kommer jag stanna hemma ett tag, ska borja plugga i host. Det kommer bli sma resor men inga langre.
Kanns taskigt att aka ifran barnen sa lange igen. Nu far det racka med det! :)
Igar sov jag 2,5 timme strax innan 19tiden, sa nar jag la mig igen vid 22 hade jag svart att somna. Lag och tankte pa allt vi ska leka nar jag kommer hem. Leka i sandladan! Puhpinne! Ah det kommer bli sa kul.
Jag ska vara en extra energisk nanny nu och verkligen njuta varenda sekund av det!
Naha, nu ska jag kolla mailen. Sen maste jag kopa mer toapapper till nasan som bara rinner!
Ses snart mina fina! <3

Copacabana

Nu ar man alltsa tillbaka i Bolivia!
Akte pa en forkylning i Machu Picchu och har bara kant for att ligga lagt sedan dess. Ska ta mig till Mickas van Eddy i La Paz imorrn och vila upp mig hos honom :)
Igar stannade jag en svang i Puno for att se de flytande oarna. Det var ganska intressant.
Idag har jag mest sovit, har varit sa himla skont! Det ar kallt har, om an soligt pa dagen. Men jag tyckte det lockade mest att ligga under tacket och bara mysa idag. Ska forsoka laga lite mat nu, men det ar inte mycket till kok vi har pa hostelet. Far se vad jag lyckas skramla ihop.
Annars da! Sydamerika borjar kannas valdigt vaaaldigt klart. Jag har sett det jag vill se och gjort det jag vill gora.
Insett att det inte ar min kontinent. Jag tror jag hor hemma i USA faktiskt. Uppe pa bergstopparna i California eller i oknen i Arizona. Dar kanner jag det dar underbara lugnet, och hur kropp och sjal fylls av lycka.
Sydamerika har inte kants sa alls. Det ar konstigt. Jag som varit sa pepp pa att aka hit sa lange, i sa manga ar.
Och nu kanns det bara som, jaha, det var det. Det var ju kul!
Men det ar bra, nu vet jag vart jag hor hemma :) Slipper jag ga och vara nyfiken!
Jag kommer definitivt att aka tillbaka till Bolivia dock, for katternas skull. Kanske redan i februari.
Men annars ar Sydamerika off my list :)
Mystiken som jag trodde jag skulle finna har har inte ens varit i narheten av att visa sig. Jag kan se hur manga ruiner som helst men jag kanner ingenting :/ Mystiken finns ju redan i mig! Hemma i skogen. Pa Ozora. <3
Det ar skont att ha insett det! Nu behover jag inte flanga jorden runt, nu kan jag njuta hemma!
--
Jag ska njuta de sista 2,5 veckorna nu. Aka ut till djungeln en svang, iaf tillbaka till Ambue Ari. Men kanske aven en svang till en annan del av djungeln, for att se de rosa delfinerna.
Sedan ner till Argentina for att flyga hem! :)
Vi ses snart horrni! <3

Forkyld

Jag som sa till mig sjalv att jag inte skulle bli sjuk i Cuzco. Manga som jag mott har blivit sjuka har och just darfor intalade jag mig sjalv att jag iaf inte skulle bli det. Tji fick man!
Jag tror det var trekken upp till Machu Picchu som gjorde det, for innan dess kande jag mig ok. Men kl 4.30 pa morgonen i sondags var det kallt, och vi gick uppfor i en timme. Man blev assvettig, tog av sig tjocktrojan och gick i bara tunn troja. Svetten blev kall och ja, pa den vagen ar det.
Det var 4 tuffa dagar den dar trekken. Men det var kul! Traffade roliga manniskor och fick se underbara miljoer! Bergen dar ute i molnskogen ar sa vackra. Machu Picchu ligger verkligen helt dromskt.
Men det var konstigt att vara dar. Man har ju tankt pa det sa lange och sa plotsligt sitter man dar och ser det i verkligheten. Jag valde att ga upp pa toppen av WaynaPicchu, som ar det stora berget i bakgrunden av staden.
Det var en brant vag upp kan jag saga! Puh vad mycket jag gatt de senaste dagarna. Uppfor mest.
De ar sa dumma de som jobbar i Machu Picchu. Allt kostar vansinnigt med pengar och man far inte gora nanting. Min vaska var for stor sa den maste jag lasa in. Resulterade i att jag inte hade vatten eller snack eller nanting med mig. Jag lyckades ta med mig Nil in forsta gangen jag gick in, men sen efter att ha gatt pa toa (enda toan ar utanfor staden, ganska langt bort) sa stoppade de mig. Vad ar det dar? En kudde, sa jag. Han reser med mig overallt och tar kort.
"Na, den far du inte ha med in."
Assa, kom igen. Hur mycket skada gor Nil inne i Machu Picchu?
Javla puckon, ratt at er att jag redan har tagit kort pa honom dar inne! :)
Ah just det, en kille i gruppen, Simon, ar fran Vasteras. Det var lite skoj! Har knappt traffat svenskar alls, och sa moter man en fran lilla Vasteras. Sa kan det ga!
Usch vad seg jag ar nu. Nasan rinner och jag nyser hela tiden. Utanfor har de na slags dansuppvisningar, det ar en massa olika grupper med fina fargglada klader. Sant tycker jag om :)
Jag ar mastare pa att skriva omsammanhangade blogg inlagg. Men det ar for att tangentborden ar sa dryga, jag orkar inte skriva alls egentligen.
Men vill ju uppdatera er lite!
Ikvall aker jag till Puno. Dar ska jag se de flytande oarna och sen dra mig til Copacabana. Jag vill till Bolivia nu, nu racker det med Peru!
Nu ska jag ga och kopa popcorn till bussresan.
Vi hors snart igen! <3

Machu Picchu

Nu bar det av! Nil och jag beger oss ivag om en liten stund. Till Machu Picchu :) Ska bli spannande!
Har tyvarr inte hunnit lasa pa alls, men hoppas guiden kan beratta saker. Min indian ville beratta for mig men sa hann jag inte for jag traffade honom ju igar bara.
Det var lustigt, men jag skriver om det sen. Han berattade massa intressanta saker om Peru och Incas, han kan allt det dar. Sant tycker jag om! Han pratar engelska btw, men vi pratar spanska ocksa sa jag lar mig.
Jag lyckas battre och battre for varje dag. Igar pratade jag lange med en kille pa turkontoret.
Och Kali, indianen, sa det han med. Men du kan ju spanska! Du sager att du inte kan det men det kan du visst det. Nu pratar vi bara spanska sa du lar dig!
Det gar framat :)
Nu kommer turen! Hors om 4 dagar!! <3

Pa Andefronten intet nytt

--
Na egentligen har det inte hant nagonting vart att skriva om. Men jag har energi, klockan ar strax innan 9 och jag ska inte bege mig ut pa stan forens runt 10snaret. Sa jag passar pa att blogga!
Gardagen spenderades med att mestadels fa tag i information om Machu Picchu, och lite shopping. Jag gick runt och fragade, googlade, pratade med kvinnan pa hostelet.
Jag kande att jag ville gora Machu Picchu sjalv. Dels for att kunna lagga upp det som jag vill med tid och sa, och for att kanske kunna spara ganska mycket pengar.
Men det visade sig att man sparar typ 20 dollar, om ens det. Sa idag ska jag boka Inca Jungle, det var den som Chen gjorde. 4 dagars trekk. Det kanns bra sa, da far man traffa folk ocksa :)
Det bor en massa israelier pa mitt hostel och de ar valdigt trevliga. Men de ar ganska intensiva och inte jatteskona att hanga med. Jag satt och pratade med dem en svang igar men jag var sa trott att jag gick och la mig runt 20tiden. Var sa himla skont!
Det har jag insett. Att unna sig att sova, nar man vill, hur lange man vill ar en himla lyx. Jag alskar det!
Hemma kommer det bli jobb sa fort jag landat i princip. Tidiga mornar, langa dagar, sena natter.
Sa nu passar jag pa att njuta :) Vakna upp och titta pa klockan, och sa bara rulla over pa andra sidan och sova mer.
--
Idag ska jag som sagt boka trekkingen, och beroende pa nar jag kan gora den ska jag planera aktiviteter under tiden. Det finns en del ruiner och sevardheter i narheten, sa jag ska kolla vilka som verkar spannande att se.
Inte for att lata negativ nu, men det mesta jag sett hittills har inte varit imponerande alls.
Man laser om det i Lonely Planet och i turistbroschyrer och det later saaa himla imponerande.
Sa aker man dit och bah: ar det har allt?
Nog for att det var imponerande en gang i tiden men nu ar ju inte mycket kvar. Jag vet inte, jag har bara inte funnit nagot att vara sa spannande. Kanns som att mystiken som jag trodde skulle svava runt overallt i Sydamerika inte finns langre. Den hittar man pa annat hall nu, tex Ozora.
Det ar konstigt. Jag kollar i mina anteckningar och inser att jag gjort saker varje dag. Varje dag har vi sett nagot, traffat nagon rolig person. Men anda kanns det som att jag inte gjort ett skvatt pa den har resan. Som, vad ska jag beratta om for folk hemma?
Djungeln var ju forstas underbar :) Det var den basta delen av resan. Bara den var vard att aka hit for!
Men annars har tyvarr Sydamerika varit ganska besvikande. Jag hade nog alldeles for stora forvantningar. Det ar nog sa. Det ar jattevackert, missforsta mig inte. Jag alskar att se landskapet och kulturen! Men jag hade nog trott att det skulle ta mig med storm, att Incas skulle slanga sig pa mig och overosa mig med kultur.
Det mest minnesvarda ar allt folk man traffat. Ryan och Victor, som ar sana himla fina vanner. Som jag kanner ett sa starkt band till efter bara 6 veckor. Chen, som ar likadan som mig och som jag reser sa himla bra tillsammans med. Den dar kvallen i koket nar jag satt och snackade andar och djupa saker med killen fran Lima.
De stunderna alskar jag! Det har gjort resan sa himla vard <3
--
Machu Picchu lar ju bli spannade iaf! Sen ska jag dra mig ner mot Bolivia igen, det kanns skont. Ska nog inte se alltfor mycket dar utan mest spendera tid i djungeln igen. Sen aker jag genom Argentina till Buenos Aires, ar dar en dag och sen flyger jag hem <3
Iguazu vattenfallen  far det bli en annan gang! Jag orkar inte sitta 19 h pa en buss, se vattenfallen, och sen 19h buss igen pa 3 dagar. Jag ska val ta en runda i Brasilien i framtiden, sparar vattenfallen tills dess!
Nu siktar jag mest in mig pa hemresan, och att njuta av de 3 veckor som ar kvar :)
--
Micka: jag har pratat lite med Eddy pa facebook. Han skriver ju bra pa svenska iaf! Men det blir nog kul att prata svenska och spanska :) Han verkar valdigt trevlig! Jag ska nog vara dar iaf 2-3 dagar och umgas med honom shoppa och sadar. Jag gillade La Paz.
--
Nu ska jag ata frukost och duscha! Sen ska jag ut och gora stan igen. Cuzco ar valdigt fint, finns saker jag vill ut och se idag.
Alskar er!

Nytt hostel nya mojligheter!

Nu har jag precis bytt hostel, fast jag sitter pa Loki fortfarande och anvander deras dator. Hehe, nat maste man val fa ut av priset!
Det andra hostelet ar saaaa mycket mysigare! Backpackersarna dar verkar jattetrevliga. Sa fort jag kom in var det en kille som hejade och pratade. Har pa Loki ar det ingen som ens har sett at mitt hall. Det ar sana dar trakiga backpackers, som egentligen bara vill supa hela resan.
Sa nu kanner jag mig sa glad och nojd! Det ar mycket billigare, har kok sa jag kan laga mat, ar mysigare. Jag ska stanna dar nagra dagar och utforska Cuzco och allt i kring har. Det kanns jattefint :)
Tog lite info om Machu Picchu har pa Loki, men fan vilka galna priser de har. 195 dollar for en 2 dagars tur dit. Pratade med en kille i Lima och han tog sig dit sjalv for ca 30 dollar. Jag ska gora det sjalv! Ska prata med folket pa mitt nya hostel, de kom precis darifran. Chen gjorde en 4 dagars trekk for ca 200 dollar, men jag orkar inte vara ute sa lange. Jag vill se saker runtikring ocksa, alla ruiner och sant.
Nu vet ni det! Nu ar jag pa G :)

Kalla Cuzco

--
Brrr! Har var det kallt. Tror det far bli byxor och langtroja idag istallet for leggings.
Lamnade Lima den 15e och anlande i Cuzco igar. 26 timmars bussresa var inte att leka med.
Madde illa typ halva vagen pga av alla kurvor i bergen. Kunde knappt ata sa var hungrig, illamaende och trott. Men det var valdigt vackert, utsikten nar vi akte genom bergen och blickade ut over djupa dalar.
Landskapet var sagolikt. Sa gront och harmonsikt. Alla kor som betar, de sma bruna urgulliga grisarna som bokar runt, hundar som sitter och njuter, cholas som ser efter sin boskap.
Valdigt sagolikt!
--
Nu ar jag pa Loki hostel, ett typiskt backpacker hostel i Cuzco. Jag checkade in har for att hitta nagra backpackers att gora Machu Picchu med, men an har jag inte traffat nagon som ger en bra kansla.
Jag ska ta in pa ett annat hostel ikvall. Tycker inte riktigt om vibben pa sana har hostel, det ar for mycket party och trakiga backpackers. Jag stannar nog i Cuzco nagra dagar och drar mig vidare mot Lake Titicaca sen. Ar dar nagra dagar och sen aker jag till La Paz. Dar ska jag umgas med Mickas van Eddy, sa da far jag prata svenska! :) Ska bli skont.
Sen aker jag nog ut till djungeln en svang igen och halsar pa Ryan. Saknar honom sa himla mycket. Stannar dar nagon dag och drar mig ner mot Argentina. Sen ar det bara nagon vecka kvar och sa ar jag hemma!!
Som jag langtar <3 Ska bli sa kul att traffa alla igen!! Aven om jag njuter av resan sa langtar jag efter det vanliga nu.
--
Kandes som att jag skulle blogga om nagot mer...hm. Chen ar i Barcelona och festar med sin syster. Det ar lite trist att vara sjalv. Jag hoppas jag traffar nagon som jag kan resa med har i Cuzco. Det ar ju sakrare att vara mer an en om man ska ut och trekka. Men pa ett satt ar det skont att vara sjalv. Jag far verkligen ova pa min spanska. Det ar sa intressant att se hur man lar sig. Igar pa busstationen pratade jag med en ung kille lite grann, men forstod inte mycket av vad han sa. Sen pratade jag lange med en aldre herre pa ett hostel och forstod allt! Det beror pa hur de uttrycker sig. Den unga killen babblade sa snabbt.
--
Nej nu ska jag packa ihop mina grejer, satta pa mig mer klader och leta efter frukost. Loki har inget kok, sa det ar lite trist. Jag vill kunna laga till en redig frulle! Men Chen rekommenderade ett annat hostel som ar nara har, sa jag ska kolla in det nu.
Vi ses snart horrni!! :)
<3

Bilder



En kalla med nastan turkost vatten utanfor Huaraz, Peru




Konstiga men snygga vaxter!



Pa pasken gav jag mig en present! Happy everyday ar ju varldens finaste slogan :)
Blir glad varje gang jag ser den!



Morgonmys men en hund pa stranden i Huanchaco :)




Solnedgang och promenad i Huanchaco





Hostalets sota, men knasiga, katt Garfield



Hittade tva sma sota odlor i ett glas imorse!




Vi gosade :)

Idag har Chen och jag mest tagit det lugnt. Det ar sa skont att kunna unna sig det. Att sova hur lange man vill, ata frukost i lugn och ro. Vi gjorde dessutom en lyxig budgetvariant av restaurangernas American breakfast imorse. Agg med brod, som vi stekte pa lite sa det blev knaprigt. Egenpressad apelsinjuice. Och sa avokado pa det. Hur gott som helst!
Sedan tog vi oss till stranden och lag dar. Jag lag bara en stund pa varje sida, och brande mig inte namnvart. Blev faktiskt en snygg branna av det!
Ikvall ska vi ata pizza pa hostelet dar vi bor. Den lagas av en snygg kille, sa det blir alla tiders :D
Sen blir det kvallschill pa stranden, forhoppningsvis i den snygga killens sallskap, yeah!
Haha, jag ar en javla maneater. Men ar man singel sa ar man!
--
Imorrn aker vi nattbuss till Lima. Ska bli spannande, om an laskigt att se Lima. Har hort att staden ar ok, men ocksa ganska farlig. Sa vi tar det lugnt, bor pa nat turistigt sakert stalle och aker bara runt pa dagarna.
Vi blir bara dar 2,5 dag, sen aker Chen till Barcelona och jag drar mig vidare till Cuzco.
--
Nu ska jag tillbaka till hostelet och gora mig lite sen lunch. Inte varst hungrig nar det ar sa varmt.
Men maste val ata lite, och sen blir det nog kanske en nap. Eller lasa min nya bok.
Har last sa himla manga bra bocker under resan! Har inte last sa har mycket pa flera ar.
Det ar underbart :)
Ta hand om er! Vi hors snart igen <3

Ett djupt samtal och en dag pa stranden


---
Nu ar det strax bara en manad kvar sen ar jag hemma! :) Da ska jag ta ut fina vovvarna pa promenad <3 Och leka med barnen i sandladan!! Som jag langtar <3
--

Vilken dag! Snabbt har den gatt och bra har den varit.
Jag har spenderat tva dagar pa stranden i Huanchaco, en bit utanfor Trujillo.
Akte forst upp till Chiclayo en svang pa tva dagar. Det var spannande att fa se dem fira Semana Santa dar uppe, men annars var det ganska so and so att vara dar. Inga andra backpackers att umgas med, varmt nar man skulle sova. Och dyrt! 30 soles for ett hostel ar mer an jag vill lagga ut som backpacker. Inget varmvatten, inget kok eller internet ingick heller. Taskigt!
Sa jag spenderade 2 dagar dar, var pa stranden en svang, gick runt i stan lite.
Det var mysigt! Men sen kandes det som hog tid att dra darifran. Jag ville se Sipan museet och ruinerna men det var fullt pa alla bussar tillbaka till Trujillo, sa hade jag sett det hade jag varit fast dar ett par dagar extra.
Det kan jag se nasta gang jag kommer till Sydamerika! Da ska jag ha last pa lite om det ocksa.
--
Chen och jag akte till nagra ruiner utanfor Huaraz och vi hade ingen aning om vad det var vi sag =P
Jag kan arligt saga sahar efterat att jag knappt vet vad det var. Chavin hette folket, tror jag. De var fore Inca. Sen forsvann de bara. Det ar typ allt vi fick med oss =P Och det var anda latt att forsta guiden for han forklarade bra pa spanska, men det var fortfarande svart att greppa vad det var vi sag.
Jag har legat pa stranden och last i Lonely Planet om Cuzco nu, for darikring kryllar det ju av Inca historia. Det ar dar jag vill ut och utforska! Jag maste hitta nagon som vill med mig ut pa aventyr :) For Chen aker ju hem pa sondag :(
--
I forrgar nar jag lagade mat pa hostelet har i Huanchaco pratade jag med tva killar fran Lima. De kunde engelska sa det var ju bra for min del! En av dem satt kvar med mig nar jag at och vi pratade om allt mojligt.
Sa namnde jag att jag vill gora en huawasca ceremoni (glomt hur det stavas). Och plotsligt tog samtalet en helt ny vandning! Som jag alskar! Den har killen har gjort en ceremoni, pa det ratta sattet och han sa att det var helt fantastiskt. Det laskigaste han nansin varit med om, men ocksa det basta. Man lar sig otroligt mycket, far svar pa manga av sina djupa fragor i livet, om livet. Det lat helt fantastiskt.
Men, jag ar inte redo att gora det nu. Inte sjalv. Det ar bra om man har manniskor med sig som man ar trygg med.
Sa nasta resa, da vill jag ha med mig nagra av er! :) Sa lar vi oss genom vaxternas kraft om livets magik.
Han pratade massor om 2012 teorierna, om att han kan se andar osv. Jag bara njot. Njot.
Sant dar fascinerar mig sa mycket. Jag mar sa bra av det. Jag satt och log i hela kroppen och sjalen av honom.
Han var underbar!
Men sa skulle de ut och spela pa en pizzeria, jag skulle ta en tupplur och sen ga ut jag med.
Vaknade saklart inte nar mobilen ringde och sedan var de borta igar... :(
Sa hann aldrig fa hans namn eller facebook.
---
Jag diggar mitt hostel har i Huanchaco. En av tanterna kallar mig Ingrid, efter Ingrid Bergman. De ar supergulliga! Men de pratar valdigt mumlig spanska sa jag hor inte alltid vad de sager.
Far mig att kanna mig ohyfsad. Sa jag laser spanska varje dag nu. Maste forsoka lara mig!
Dels ocksa for att nasta resa hit ska bli djupare. Da vill jag ta mer lokala bussar till alla sevardheter, och inte vara sa turistig. Men da kravs det mer spanska.
Micka, du maste prata spanska med mig nar jag ar hemma! :) Och jag maste svara pa spanska.
--


--

Jag ar for lat for att krypa under datorbordet och ladda upp bilder. Sa jag tar de jag har pa facebook.
Saknar Elsa och Mariano... massor.
Satt och kollade ignom kameran idag och grat nar jag kom till djungeln. Jag maste tillbaka! Planerar att aka dit nasta februari. Trotsa myggen och mysa med katterna :)
Men far se hur det blir! Kanske blir Malaysia istallet!
Nu ska jag njuta av OTT. Antligen en dator med riktigt bra horlurar. Yaaay!
Underbart.
Sen ska jag laga mat och njuta av solnedgangen. Imorrn kommer Chen. Da blir det mer strand och lite surfing kanske. Och sa kanske nan vanda till nan ruin.
Hej sa lange! Langtar efter er! <3
--

Trujillo

Nu var det bra lange sen jag skrev. Vill skriva varje dag, eller iaf varannan, men hinner inte. Sa mycket annat som ska fixas nar man val kommer at en dator!
Har tex skickat in deklarationen, mycket bra mycket bra. Skont att kunna fa det gjort aven nar man ar utomlands! Internet ar bra :) Pengar far jag tillbaka ocksa, en rejal summa. Hur bra som helst! Kan man spara efter resan sen. Och unna sig nat skoj :) Och aka pa festivaler!!!
Till resan da. Nu ar jag i Trujillo, ensam och overgiven. Nejda! Chen ville trekka i 4 dagar men jag kanner att jag faktiskt inte pallar med mer trekking. Det ar kallt och jakligt och man maste ga i 4 timmar uppat, pa typ 4500 meters hojd.
Vet ni hur jobbigt det ar att andas pa san hog hojd? Micka vet.
Det ar javligt jobbigt. Varje steg suuuuger livet ur en.
Jag valde att istallet bussa mig uppat mer norr, och lagga mig pa stranden och fixa en branna. Kan ju inte komma hem blek som en filbunke! Ska aven kika pa mer ruiner och sant, kultura mig lite. Sen mots vi upp i Trujillo pa tisdag, och lagger oss pa stranden tillsammans. Sen blir det tva dagar i Lima, sen aker Chen hem och jag drar mig till Macchu Pichu!
Darifran ar det bara en manad kvar sen ar jag hemma!! :)
-
Bussen gar dock inte forens om 3 timmar. Har redan setat 4 timmar pa station. Kunde inte checka in vaskan sa fick sitta dar och stirra ett bra tag innan vakten sa att han kan se efter vaskan sa jag far ga och ata.
Jag litar pa honom, och det ar inget direkt jatteviktigt dari (mest saker till mina framtida barn, som vanligt, haha :) Men den ar for tung for att slapa runt och knoka in i sma restauranger.
Sa jag stallde vaskan dar och gick hit till internet en stund. Maste fa lasa om er dar hemma och se vad ni har for er.
Saknar verkligen hemma nu :.( Vill krama om familjen min, och alla barnen <3
Nu kanns det som att jag ar redo for hemfard for denna gang. Jag vill leka med ungarna hemma! Njuta av varen. Stada, jobba :) Saknar allt!
Jag tror detta blir den sista langa resan. Har massor av resmal inplanerade, men det ror sig om nagon manad bara.
4,5 manad hemifran ar liiite for lange. Men jag ska inte boka om och aka hem nu, har massor av saker kvar att se!
Njuter av att tanka pa att jag snart ar hemma och att jag far se sa mycket spannande tills dess :)
--
Och sa ar jag nog inte riktigt redo att mota kylan hemma an. Jag vet att det ar var och varmt, men det ar inte samma varme som har. Jag njuter av att ga runt i flipflop och sommarklader. Och fastan jag saknar jobben sa vill jag inte behova ga upp tidigt varje morgon... nu kan jag sova som jag vill. Gora som jag vill. Det ar harligt!
--
Jag har borjat kolla utbildningar ocksa. Maste ju ta tag i det dar nan gang. Det finns en barnskotarutbildning pa 2 ar som man kan plugga pa distans. Jag har mailat och fragat lite, och ska ansoka nar jag ar hemma igen. Kommer jag in startar den i host. Vore perfekt! Kan jag jobba och plugga, och fortfarande resa da och da.
For 2 ar utan att kunna resa, naaaa, det funkar inte.
Men det har later som en perfekt grej! Jag ar exalterad, hoppas jag far svar snart :)
Kan jag plugga, spara pengar och kopa hus nar jag ar strax under 30!!!
Sen blir det lantliv fyllt med djur och barn och massor med karlek <3
Nu ska jag ata, magen kurrar!
Alskar er, ses i maj! <3
RSS 2.0