PumaPantning ExtremeStyle

---
---
---
---
Vilken helhärlig dag! Har varit soligt, om än blåsigt, hela dagen. Jag har hunnit med massor, träffat mormor och morfar, tagit sköna promenader. Och nu så här strax efter midnatt sitter jag och kollar på TV i lugnet med hundarna. Ska strax sova men vill bara njuta av natten lite först :)
Kom precis in efter en tur ute med pinnarna i högsta hugg, fiskande efter pantburkar i återvinningscontainrar.
Det var mysigt att vara lite lurig igen, som vi var när vi var yngre. Det slog mig idag när jag hade rensat igenom alla påsar skräp och fått ihop massor av återvinningsbart som jag cyklade till containrarna med, att det ju ligger massor med pantburkar i dem! Så jag tog med en pinne när jag gick ut med Bruno och testade att fiska upp en burk. Gick hur bra som helst! Var ute nu på kvällen och fick ihop 62 kr i PumaPant! :D
Awesooome!
 
 

Finfina fredagen

---
---
---
---
---
Bilder säger mer än ord, så jag slipper skriva ett långt inlägg så här kl 4.13 på natten ;P
Har haft en toppenfin dag! Umgåtts med hundarna, jobbat, plockat skräp, hittat 13 kr i PumaPant, vart på rave, och så nu på natten lekt med vovvarna ute, tappat nyckeln, hittat den igen, och så nu ska vi sova :)
Grymt fint i skogen och asskön musik, hade vart nice att stanna hela natten. Men aja, är man hundvakt så är man!
Det är en dag imorrn också :)
 

Skeva Värmlandsdjur

--
--
---
Har ju inte bloggat om ravet i helgen heller!
Det var ett ovanligt lugnt rave, även för min del. Vi var väldigt trötta alla 5 som åkte dit, och spendera faktiskt största delen med att sova ;P Men det var skönt!
Naturen i Värmland är vacker och magisk på nåt sätt, och det finns massor av spännande insekter.
Jag hittade den fina larven ovan, och Jayson såg massor av fina spindlar. 
Carbon Based Lifeforms spelade, och det var som alltid magiskt <3 Synd bara att de inte spelade på kvällen, hade varit heeeelt magiskt om det varit mörkt. Ojoj, då hade man svämmat över av mystik i magen.
Men det var bra ändå! Vi satt och flöt med, naturen flöt med, allt flöt med i harmoni.
Musiken under dagen var ganska enformig tyckte jag, men på lördagskvällen blev det bra, grymt bra.
Jag var riktigt taggad men det blev ingen dansande. Vi råkade somna och när vi vaknade och skulle dansa var musiken trist igen och det var typ 3 pers på dansgolvet.
Over all var helgen trevlig, och det var skönt att komma ut i naturen och få starta veckan på ett harmoniskt sätt :)
 

Trevliga tisdagen :)

---
Idag är det onsdag! En solig, fin sådan. Men eftersom jag inte hann skriva något igår så börjar jag med att skriva om min trevliga tisdag!
Den började med att mormor ringer och meddelar att jag är med i tidningen. Blev ju intervjuad förra veckan och nu var artikeln med!
Crister åkte genast iväg och köpte upp alla tidningar nere i kiosken. Det var iofs bara 3 st, så jag fick åka till Konsum och köpa en till sen. Lustigkulla vill ha en eftersom att Joar är med, och så vill mamma ha, morbror Rickard och jag :) 
---
---
Leonard, som han heter som intervjuade, hade verkligen lyckats få till artikeln så bra! Jag som tyckte jag var grymt virrig och sa massa konstiga saker. Men han nålade verkligen allt! Fick mig att framstå som värsta superwoman :D
---
---
Efter att ha tjattrat med familjen ett tag gjorde jag mig klar att åka till hundarna, som jag ska vara vakt åt i 10 dagar. Lassade cykeln full med återvinning och drog förbi Konsum för att sortera det. 
Vidare till vovvarna, där hade man också läst tidningen och skulle klippa ut det och spara :)
---
---
Bruno läste också tidningen! Jag kom ut från toaletten och kom på honom med att ha satt sig på min stol och läsa artikeln om mig :) Så söt!
---
---
Vovvarna och jag var bara hos dom ett par minuter, sen åkte vi över till mig. Jag har massor av små projekt för sommaren/hösten, och jag ska försöka göra ett om dagen. Igår var det frysen inne som stod på schemat. 
Det har länge ramlat ut typ en halv snögubbe varje gång man öppnat den frysen. 
Så nu var det dags att frosta av!
Syrran och jag hjälptes åt och det gick snabbt och blev huuur bra som helst. Nu ska vi ut varje dag och plocka blåbär att fylla frysen med!
---
---
Bruno tycker om att vara med och se vad man gör :)
Lite jobbigt kan det vara, jag snubblar på honom typ femtioelva ggr om dagen. Igår råkade jag gå på hans svans och vad han skrek. Usch! Fick krama om honom länge och säga förlåt, stackarn.
Men han vet nog att det inte var meningen.
-
Jag hann med att städa ur städskåpet en sväng också under tiden frysen tinade. Så nu är det fint.
Vovvarna och jag tog ett par promenader runt i området och åkte sedan tillbaka till dem.
Bruno och jag tog en långpromenad efter att ha lämnat av Dino efter kortrundan (Dino är 15 år och orkar inte gå särskilt långt). Vi plockade massa skräp och hittade pantburkar för 10kr. Jag fiskade upp två stycken ur en liten bäck, var jättemysigt! Jag älskar att strosa runt och leka sakletare :)
Sen gick vi förbi kolonilotterna och den söta lilla tanten som älskar Bruno var där. Bruno fick godis i vanlig ordning och var så charmig och nöjd :) Han är himla rolig den hunden, kan charma vem som helst!
--
Strax efter 20 tiden cyklade jag ner på stan för att hänga med Stoffe. Vi skulle ha grillat egentligen, men många ställde in och vädret var inte alls på vår sida. Så vi bara hängde och snackade han och jag istället :)
Urmysigt! Jag har verkligen saknat att umgås med honom, han är en himla fin kille. 
Vi pratade på en bra stund, och mitt i allt kommer hans rumskompis hem. Kompisen är i hallen en stund och jag är nyfiken på vem det är, jag har aldrig träffat den Stoffe bor med. 
Killen kommer in för att hälsa, men typ stannar upp och bah:
men det är ju du.
Å det är ju du!, säger jag.
Då är det killen som intervjuade mig! Haha, vad var oddsen för det?
Ganska stora, eftersom han bor här, som Stoffe sa ;P
Men ändå. Att just han skulle bo där, att just han skulle intervjua mig, och att jag skulle komma över just den kvällen.
Så himla kul! :D
Jag älskar när livet skojar till det så där för en. Wait for it wait for it, ha! Kolla deras miner. Hehe, åh vad kul det var!
Jag cyklade hem till hundarna strax efter 1 på natten, njöööt verkligen av turen. Att cykla på natten är ju helt underbart. Så lugnt, så lätt att cykla, precis som att flyga fram. Tog ut hundarna på en mini kissrunda och sen gick vi och la oss.
TOPPEN TISDAG! :D Älskar såna fina dagar när man hinner med massoooor och umgås med underbara människor! Och hittar pumapant! :)
 
 

Mysiga måndag <3

---
Idag har jag haft en så himla bra dag. Tog helt ledigt, vaknade tidigt och spenderade hela dagen hemma <3
Här trivs jag verkligen bäst av alla ställen på jorden! Att sitta med en puma i knät, mitt ute i Bolivias djungler, det är svårslaget. Men att mysa hemma, det finns inget som slår det <3
Idag fick jag ett energiryck och rev ut allting ur lekstugan.
Det är svårt att fatta hur allt fick plats där inne. Så mycket saker det var!
Men det var egentligen bara grymt oorganiserat, och det tog inte alls lång tid att ordna upp allting.
Kläder i sopsäckar, grejer i lådor och så bara stapla upp allt i bättre ordning.
Klart! 
:D
Ska vänta ett tag med att ha loppis, för det var inte så mycket saker egentligen. Mest kläder och de är svåra att sälja på loppis. De skänker jag nog till en second hand butik istället.
Nu är grejerna iaf organiserade, så nu kan jag resa med lugn i kroppen, och veta att allt är i ordning och att folk inte får saker över sig när de öppnar lekstugedörren.
 
---
---
Jag har en del projekt jag vill klara av innan jag reser iväg igen. Ett av dem är att frosta av frysarna. 
I frysen ute i garaget har två av mina råttpojkar legat i över 1,5 år nu. Det var hög tid att begrava dem <3
Jag kunde inte göra det när de dog hösten 2010, för då hade tjälen gått i marken.
Sedan gick tiden, sommaren 2011 mådde jag så jävla dåligt under en 2 månaders period. Då hade jag inte ork att möta mörkret som tyvärr associeras till råttorna 2010.
De var tre pojkar som jag fick av en vän, Smuts, Stinky och Siggy.
Stinky och Smuts var lite "förkylda" men blev aldrig bättre, Smuts dog efter bara en vecka. Stinky dog strax två veckor efter.
Så jag skaffade en ny vän åt Siggy som fick heta Sneaky. Han verkade helt ok, men visade sig också vara sjuk. Han tog jag till veterinären, men han dog ett par dagar efter vi var där.
Jag hade då redan skaffat en ny vän åt Siggy, Sniper, och han var frisk!
Men bara stressen, oron, det hemska sättet de dog på... det var så mörkt. Jag har aldrig mått så dåligt som under den hösten. Fy så mörkt det var. Och den där känslan ligger kvar än. Skuldkänslorna för deras död.
Så jag har behövt skriva ett brev till dem, för att få ur mig alla känslor. Har inte kunnat begrava dem innan detta blivit gjort. 
Så idag tog jag mig tid att lägga mig ner i solen, med fin musik på, råttorna bredvid mig, och så skrev jag det där brevet. Jag fick inte riktigt ner allt i de ord jag har velat, men det kändes ok. 
Nu har de fått en viloplats vid "råttstenen" och det känns väldigt skönt.
<3
 
 
---
Planterade även om blommorna idag, både aloe veran och svärmorstungan hade fått bebisar så de skulle få egna krukor.
---
---
Riktigt fint väder var det idag! :) Varmt och soligt. Lite regn drog över senare på dagen, och det blåste en del. Men överlag kändes det som sommar!
---
---
Mamma och Crister åkte till Rusta och köpte fina solcellslampor åt mig. Och så fick Micka och jag fina hårsnoddar också. Mys! :)
Om 10 dagar åker vi till Boom, kommer bli helt underbart! Då ska solcellslamporna med och pryda vårt camp
 
:D
 
 

Härlig solig morgon!

Godermorgon! :) Vilken härlig morgon hörrni! Solsken, lite regn, sovmorgon, nystädat och fint, getingar under trappen, ljudet av gräsklippare. Det känns verkligen som sommar!
Jag ska ta med kidsen ut till Hälla Minigolf idag, kommer bli riktigt skoj!
Solen skiner ju faktiskt riktigt ordentligt nu. Det regnade en sväng men drog snabbt över.
Så idag blir nog en härlig ute dag. Nu är det dags att dra sig mot jobbet, har fått en skön sovmorgon och hunnit fixa en hel del här hemma. Efter jobbet fortsätter hemmafixandet och förberedelserna inför skogshelgen.
Jag är trött efter dessa intensiva veckor så en helg i skogen ska bli väldigt skönt. Bara slappa, njuta av underbar musik, dansa och flumma runt. Härligt <3
Nehepp! Jobbet var det ja!
Här kommer lite bilder från min fina morgon. TJING!
 
---
 
---
Köpte en solcellsgroda på Maxi, han är ute och laddar sig nu i solskenet! Ska bli spännande att se hur han lyser sen i natt. :) Han kanske får följa med ut i skogen nu i helgen, och så får han nog åka med till Boom också!
---
---
Ikväll ska jag göra färdigt mina powerbars som ska med ut i skogen.
Påbörjade det imorse men hann inte klart, plus att vi inte hade några pumpakärnor, så det måste jag köpa. Sedan ska jag mala allting och sedan smälta chokladen och pensla på.
Blir mumsmums!
Det är perfekt att ha med ut på ravet, när man får sug efter sött och behöver mätta magen lite. Vi ska ju ha med stormkök men det är väl inte alltid man orkar starta elden och laga mat. Powerbars är näringsrikt och mättande och bara att äta :)
---
---
Slängde ihop en sats sesamfrökakor precis nyss. Blev hur gott som helst!
Också det är askalas att ha med ut i skogen. Sitta och snaska på, de räcker länge för de är stenhårda, och samtidigt få i sig zink och andra bra grejer!
---
---
Här är packningen inför helgen, slarvigt inkastad på brorsans rum!
Den där vikten som ligger underst ska inte med, den är brors. Men resten ska packas ihop ikväll/imorrn.
För imorrn eftermiddag sticker vi! Jippie!! <3

Mittwoch!

---
---
Joar leker med vattenpumpen i lekparken nere på stan
---
---
Och jag sitter och myser
---
---
Mittwoch gott folk! Mitten av veckan :)
Ojoj, vad helgen är välkommen! Den ska spenderas ute i skogen med den vackraste av musik. Eller magi snarare. Musik beskriver inte hur underbart Carbon Based Lifeforms är.
På fredag åker vi ut  i skogarna och myser där tills söndag. Det kommer bli helt fantastiskt <3
---
Nu är det dags att runda av dagen med en dundersmoothie känner jag :)
Har varit en lång dag som började med städning i 4 timmar. Sedan cykla över halva stan till jobb nr 2.
Hämta kid på dagis, möta upp med VLT och snacka intervju, och sen leka på lekplatsen på stan.
Sen drog vi oss upp till Djäkneberget och fortsatte leka där.
Under promenaden plockade jag naturligtvis skräp i vanlig ordning. 
Och så blev det 10kr i Pumapant :)
Jobbet slutade inte förens strax efter 20, och då var jag bra seg i huvet.
Nu inväntar jag sällskap, sen ska jag lägga mig och vila.
---
 
 

Pant 4 Pumas!

 
Jag kom på värsta bästa grejen idag. Nästa år ska vi gå all in i pantburkssamlandet under Powermeet. Vi ska vara ett litet gäng om minst 4 pers, ha med sopsäckar, vara jättetrevliga men ihärdiga, ha någon som åker hem med säckarna när de är fulla. Och bäst av allt, vi ska ha tröjor med en bild på Elsa och texten Pant 4 Pumas :)
Det är ju klockrent!
Så har vi kul tillsammans och får in massa cash till Inti Wara Yassi.
Idag pantade jag de mesta av burkarna och fick in runt 110 kr. Om vi nästa år är organiserade så kommer vi lätt dra in minst 500 spänn. Och allt kommer gå till pumorna!
:D
---
---
Min dag har varit såååå himla bra. En sån där dag man ler i hela själen av.
Den började ganska sent, för att vara mig iaf. Ställde klockan på 11.
Anledningen var att jag satt uppe till 5 igår och pysslade. Så behövde sova lite längre än till 8.
 När man kommer igång sådär och har kreativiteten på sin sida, då bara måste man ta sig tid! Jag har inte haft tid eller speciellt sug efter att sy på väldigt länge nu. Alla mina projekt har legat i diverse lådor och påsar överallt.
Nu har jag lagt allt ganska samlat och kollat vad som ska göras. Måste fixa en del saker inför Boom.
Så väskprojekt blev det igår! Den gröna väskan på bilden är nästan färdig, tyget kommer från en 2nd hand affär i Tucson. 
Det bruna tyget är köpt på JoAnns i L.A, och den väskan är halvfärdig efter nattens pysslande.
Kommer bli hur fint som helst!
---
---
Nu ska jag berätta om min fina dag.
Sov som sagt ganska länge. Åt frukost och röjde rummet. På väg till jobbet höll jag på att köra rätt ner i en sjöliknande pöl. Hade glömt bort gårdagens skyfall och att det var total översvämning i alla viadukter.
Fick cykla en omväg men kom fram och vattnade blommor och tog in posten.
Sen bar det av ner på stan!
Skulle göra min första IPL behandling av låren.
Ajaj AJ säger jag. Fy fan var det var obehagligt.
Som att bli stucken av en geting over and OVER again.
Men det kommer bli bra, och så skönt att slippa raka sig sen!
4-5 behandlingar till sen är håret ett minne blott :)
---
---
Efter det gav jag mig av till andra jobbet.
Städade lite där och sen gick jag för att hämta ett av barnen från dagis.
Tog med mig en påse och spände fast på barnvagnen.
Sen började jag plocka skräp.
Hade plockat ett tag när en man går förbi mig och berömmer mig. Du ska ha en eloge, säger han. Folk är bra på att slänga men inte lika bra på att plocka upp. Vad duktig du är!
Jag tackar och bockar och han går vidare.
Men så ser jag honom sakta in, prata i telefon och så kommer han emot mig. Räcker mig telefonen och säger:
Här, det är VLT.
Haha, så gulligt av honom! Då hade han ringt till VLT och berättat om mig. Så de vill ha en intervju i veckan när jag går och plockar skräp :)
Kuuuul! :D
---
---
Det var långt ifrån bara han som berömde mig idag. Strax efter han gått går en annan man förbi. Vad fint det blir, säger han. Vad duktig du är. Eller är det du som slängt allt? Och nu har du dåligt samvete?
Hehe. 
Nää, säger jag. Jag tycker bara om att plocka skräp.
Han berömmer mig också. Och efter det går jag in i en buske för att plocka upp en påse som ligger där.
Då stannar en ung kvinna i sin bil och vevar ner rutan. 
Gör du det där för din skull, eller för andras? undrar hon.
Tjaa, för min skull, säger jag. Men alla drar ju nytta av det.
Du ska ha en eloge, säger hon, dagens ros till dig.
Åh, så himla mysigt!
Jag riktigt sög i mig deras fina ord <3 Och de var så trevliga alla 3! Blev så glad.
3 påsar skräp blev det. Och 3 kr i Pant 4 Pumas.
---
Nej nu ska jag sova. Det är en fin dag imorrn också!
Den ska jag spendera med mig roliga, underbara familj och på mina bästa jobb.
--
Mammas inköpslista <3
 
 

Powermeet

---
---
Apan har varit borta ett tag. Det visade sig att han låg i Jaysons jacka och hade blivit klortvättad. Ser ut som han är solblekt :) Han hade kul på Powermeet!
---
 
I helgen har det alltså varit Powermeet här i Västerås.
Först tänkte jag väl inte åka ner alls, men så slog det mig;
det är ju fullt med pantburkar där nere!
Och så skulle mamma och Crister ner, syrran och Liz, Jayson, Iso, Stoffe och Daniel, och slutligen halva gänget också.
Så jag gled ner både i fredags och igår!
Och fick ihop massooor med burkar! Ska bli spännande att se hur mycket det blev. Hade jag varit mer ihärdig och haft mer plats på cykeln hade det blivit mer, men som det är nu duger det med :)
Nästa år ska jag vara ännu bättre! Fatta, ha kul med goda vänner samtidigt som man samlar burkar och kan skänka pengarna till välgörenhet. Hur bra som helst!
För kul var det :) Mysigt att sitta med alla och titta på folk och snygga bilar.
Det var hur kul som helst att träffa Stoffe igen! Var ett tag sen. Han är så fin och glad jämt, man blir alltid glad av honom :)
---
---
I veckan måste jag ta tag i skräpet som jag samlat under veckan. Det ska rensas ut och alla burkar ska pantas.
Man hittar lite bra saker ibland när man är ute och plockar. Har hittat en keps och en Bamsebok till mina framtida kids :)
Känner mig som Pippi när hon är ute och sakletar!
 
Nu ska jag duscha i kallvatten (åskan måste ha slagit ut varmvattnet...) och cykla till Albin på middag!
 

Dumpsterdive!

I onsdags åkte jag ut på mitt första dumpsterdive! Riktigt mysigt :)
4 pers var vi som cyklade runt och grävde i containrar utanför affärerna. 
De hade dock nyligen tömts allihopa så det enda vi fick med oss var lite bröd.
Det ska jag mata ankorna med! För det var lite för torrt för min smak. Inget fel på det annars men hårt och torrt.
Perfekt till ankorna :)
Men vi ger oss inte. Vi ska ut nån kväll snart igen, hoho!
---
Jag har förövrigt plockat massa massa skräp den här veckan. Så himla bra när man tar ut hundarna, har en påse med sig, och bara plockar i allt skräp man hittar.
Dock ska jag börja ha två påsar med hädanefter. För att rensa igenom allt det där skräpet för att sortera återvinningsbart och brännbart var äckligt.
Så nästa gång, en påse för varje!
--

Sommar projekt

   
---
Bruno och Dino njuter av sommarvärmen nere vid Mälaren :)
---
 
 
Då var det slut på hundvaktandet för den här gången. Men! Om 10 dagar ska jag ha dem igen. Det blir mys!
De här två hundarna är så lätta att ha å göra med. Inga problem alls!
Tills dess gäller det att jag får ordning på lite grejer. Jag kommer inte jobba så mycket mer med annat då när jag har hundarna nästa gång, så jag ska passa på att sy och pyssla. Måste fixa allt inför Boom!! Och shit, jag måste verkligen boka Boom biljett nu. Imorrn. Eller nu kanske. Ska kika! 
---
Torsdag idag alltså. Veckan har gått sakta med fort.
Helgen är väldigt välkommen! Jag behöver få vara för mig själv och mysa. Den kommer förmodligen bli relativt lugn. Jag ska ta mig tid att rensa igenom en massa lådor och organisera saker. Kolla om det ska ordnas nå loppis framöver. Måste bli av med alla saker som väller ut ur lekstugan snart...
 
---
Så här såg mitt rum ut imorse. Nu har jag burit ut det mesta i garaget. Men jag MÅSTE ta mig tid att ordna allt. Så att det blir lätt att hitta i lådorna. Jag ska bo hemma tills jag blir 30 (haha!) och ska jag inte driva mig till vansinne under tiden så lär jag få ordning på mina grejer.
---
Jag ska även flytta smultronen in i trädgården i helgen, plantera nya växter utanför mitt fönster och fixa nytt gräs där.
Chen hade nåt hon ville prata om på Skype så vi ska ha en Skypedate nån gång i helgen :)
Och så fira Micka förstås! Hon fyller 25 imorrn :)
Det blir nog mys med mormor och morfar nån gång i helgen skulle jag tro. Och så nån liten fest med lite vänner.
Massa massa skoj! :D
--
Idag har jag verkligen fått nyttja det här med att hjälpa andra.
Har vart hundvakt som sagt, och för att göra det fint tills att husse och matte kom hem idag så städade jag hela badrummet på nedervåningen från topp till tå. Hur fint som helst blev det! Ställde in blommor som vi plockat på en promenad också, det gjorde verkligen pricket över i:t.
De blev så glada när de kom hem! Åt att se hundarna, mig och det rena huset.
Sedan städade jag åt en annan familj i förmiddags. 3,5 timme, hann med massor. Blev också väldigt fint.
Och så på slutet av dagen, runt 17 tiden, cyklade jag förbi ett hus och tog in post och vattnade blommor.
3 familjer har jag hjälpt på en dag!
:D
Nu har jag ganska ont i ryggen.. ska lägga mig och vila strax.
Nu brummar det av raggare där ute. Powermeet startade idag och stan kryllar av raggare och deras snygga åk.
Jag ska nog ner i morrn kanske och kolla en sväng.
Jag har ju blivit pantburkssamlare, så tänkte passa på att ta en sväng runt stan imorrn när alla är dräggiga och slänger pantburkar överallt.
Har fått in 25 kr hittills, och har massor som ligger och väntar på att bli pantade.
Ska se hur mycket jag får in i sommar/höst! Allt kommer gå till Inti Wara Yassi :)
Mer kött till min älskade pumaflicka!
<3
 
 
 
 
 

Ledig tisdaaaag! :D

 
Vilket väder! Hur fint som helst!! Nästan helt vindstilla med sol som värmer. Åh älskar det!! Har massor av roliga planer för dagen, nästan så jag blir pirrig i magen :D Hoho haha! Kommer bli en toppen dag!
---
Gårdagen bjöd på fint men mycket blåsigt väder. 
Jag var hos barnen ett par timmar och hjälpte till med att flytta lekstugan, tvätta rent hängmattan, ta ut hundarna på promenad och leka i lekparken.
Sedan cyklade jag tillbaka till Bruno och Dino och tog ut dem på en skön promenad.
Lagade mat (jättegod soppa med röda linser och pasta) och inväntade Albin.
Tog ut hundarna och gissade på att Albin skulle komma cyklande på grusvägen nere längs med kolonilotterna, och det gjorde han. Så tog vi ut hundarna på en runda nere vid vattnet och sedan tog vi bara Bruno på en längre runda. Oj vad han fick leka! Han var så glad och blev helt förälskad i Albin. Eller kanske mest i hans tröja ;P Den ville han jucka på heeela tiden. Haha!
Mycket fin kväll var det iaf :)
---
Blev ganska sent igår. Jag var så inspirerad av en artikel jag drog ut ur en tidning igår, om en tjej som skapar nytt av gamla grejor. Och dumpstrar och har sig. Verkar störtskön! Jag försökte hitta henne på facebook men lyckades inte. Mailade istället han som skrivit artikeln och fick svar redan tidigt imorse. 
Han tipsade om hennes blogg och den hittade jag :) Massor med inspiration! Den ska jag lusläsa och följa!
Vi sov till halv nio imorse och kom nyss in från en promenad.
Nu börjar myggen verkligen komma, så fort man stannar passar de på. Har en drös med myggbett på båda benen.
Precis som i Bolivia!
---
Nu ska jag äta en smörgås med mitt underbara mandelsmör. För er som undrar vad det är och hur man gör; det är jätteenkelt!
Häll bara i en eller två påsar mandel i en matberedare. Mixa, och häll under tiden i rapsolja tills det blir en bra konsistens. Det ska liksom bli rinnande så att det går att bre på en smörgås. Och så kan man ha i salt om man vill.
Mums!
Man kan göra eget jordnötssmör på detta vis också. Mycket bättre än att köpa, då det ofta använder sig av palmolja istället för rapsolja.
Palmolja skövlar skog och hotar djurlivet, plus att det är sjukt ohälsosamt!
Så det så :)
Nehepp, dags att vattna blommor och skrota runt lite i huset! Det ska bli fint tills att husse och matte kommer hem :)
Kärlek! <3
 
 

Solig blåsig måndag

---
Tokhundarna!
---
Hej hopp alla glada!
Ny vecka, nya möjligheter! Veckan har börjat riktigt bra.
Jag sov hemma igår med hundarna. Hängde med min fina vän Nicole på kvällen och sen var jag för trött för att köra tillbaka till hundarnas hus.
Så vi sov hemma. Imorse tog vi en promenad i solen, fast det blåste ganska kyligt. En liten runda runt kvarteret blev det iaf, sen blev Dino trött i sin gamla kropp.
Bruno och jag tog en längre runda i Bjurhovda spåret efter att vi lämnat Dino hemma för att vila.
Vi plockade skräp och hittade pantburkar för 3 kr. Jag är helt besatt av att plocka skräp nu.
Jag har ju alltid tyckt att det är kul, ända sedan jag var liten. Och nu när jag kommit på hur enkelt det är att ha med sig en påse att lägga skräpet i varje gång man tar ut hundarna så känns det jättekul!
I veckan måste jag rensa igenom alla påsar och sortera efter material, åka till återbruket, och panta alla burkar.
Fick en glad överraskning också när det gäller jobb i veckan. Jag har hela tiden varit inställd på att hundarnas matte och husse kommer hem på fredag. Jag har trott att fredagen är den 5 juli. Men det är ju torsdag.
Så jag har alltså en dag extra den här veckan, utan hundar :)
Det känns jätteskönt, för jag har massor att fixa med hemma. Visst kan jag ha med hundarna hem, det hade jag igår, men det är sååå mycket lättare och skönare att vara utan dem. 
Det betyder även att jag kan vara ledig imorgon, och bara hänga med vovvarna. Och så städar jag heldag på fredag. Flyttar morgondagens 4 timmar till fredag. 
Hur bra som helst!!
Och nästa vecka hade jag en lucka måndag-torsdag, men den fylldes igår när jag fick ett jobbsamtal.
Jag älskar verkligen att jobba såhär!! Och att det alltid blir så bra. Alla luckor fylls in och alla blir nöjda :)
Så juli blir jobb jobb jobb. Sen blir det 2 veckors lugn i slutet av juli till mitten av augusti. 
Boom och en resa till Norge :) Ska bli så skönt!
Sen får jag se hur jag jobbar resten av augusti. Känner för att vara lite ledig faktiskt. Hinna med att ordna garaget hemma, ha loppis mm mm. 
Så att är jag åker till USA i höst är allt lugnt hemma.
--
Nej nu ska jag äta klart frukosten och ta ut vovvarna en sväng till. Sen ska jag till barnen en stund.
Tjing så länge!
---
---
Blir jag ledig imorrn ska jag åka till loppis och leta efter en perfekt hylla som ska bli Barbie hus :)
Har ju masssooooor med grejer nu att stoppa in i huset! Bara huset som saknas!
Ovan är en liten del av det jag köpte på ebay till Barbiesarna. Schampo, lotion, muggar med sugrör, fryslådor, muffins, Toystory leksaker mm.
:D

Lekparken

---
---
---
Lite bilder från gårdagen när kidsen och jag var i lekparken vid min mormor och morfars hus.
Riktigt fint väder och massor med kul hade vi!
 

SnyggSnigeln

---
---
Vilken läcker snigel va! Är det den snyggaste snigel ni nånsin sett? ;P
Jag tyckte den var ascool iaf. Var ute med hundarna igår och gick förbi den här. Hade inte kameran med just då men den var kvar när jag cyklade ner på stan lite senare.
Då hade den slemmat runt och korvat ihop sig.
Leopard snigel!
:D

Sommar!

 
 
 
--
1 juli mina vänner! Välkommen juli, du kommer bli en bra månad, det känner jag på mig :)
Sommaren är här, solen skiner, myggorna bits och jag känner mig livlig och glad. Det är så det ska vara när det är sommar!
Slängde upp en bild på vårt fina hus i sommarsolen. Nu ser det lite annorlunda ut i trädgården dock, jag gick loss på den där stora barrbusken vid brevlådan förra helgen. Sågade bort den och rensade bort säkert en hel skottkärra med tistlar och ogräs. 
Nu ska alla smultronplantor få flytta in i trädgården så inte hundar kan kissa på dem, och så jag kan äta deras bär nästa år :) 
Sedan ska jag och mamma spåna på hur det ska se ut utanför mitt fönster. Jag är sugen på ett fint träd i rosa eller lila, lupiner, stockrosor och lite gröna växter som breder ut sig och gör en fin matta.
--
Veckorna springer förbi mig men vilka dagar man har haft! Hur fina som helst :)
Inte en sekund går till spillo om dagarna, för är det inte barn och hundar så är det hemmafix och mys med familj och vänner.
Jag har kommit in i ett riktigt bra flyt, jag njuter av varje dag och hinner med att uträtta saker. För mig känns det bra att ha några punkter varje dag som jag går efter. Såhär ser det ut just nu.
Varje dag ska jag:
Göra en god gärning- jag tar alltid med mig en påse när jag tar ut hundar på promenad. Så plockar jag skräp i den. De pantburkar jag hittar pantar jag och pengarna ska jag skänka till Ironwood Pig Sanctuary :)
Hjälpa någon- det gör jag alltid på mina jobb, med att städa, passa barn, ta ut hundar mm. Jag säger aldrig nej utan ställer alltid upp när folk ber om hjälp!
Njuta- vare sig det är att ta ett skönt bad, äta god choklad, mysa med en film, köpa något fint. Varje dag ska jag göra något för mig själv som jag tycker om.
Umgås- med familj eller vänner. Ta sig tid att umgås, äta något tillsammans, fika, mysa. 
Jobba- gäller kanske inte exakt varje dag, men nästan. Jobba och få in lite cash. Jag vill åka tillbaka till Bolivia och kunna skänka lite mer pengar, så nu får jag ligga i och jobba!
---
Att ha dessa punkter varje dag gör att jag utnyttjar dagarna till max och känner mig riktigt nöjd när jag somnar.
Jag har verkligen varit närvarande i år och njuuutit. Det är ett par somrar som jag knappt minns för att jag jobbat bort dem, eller varit utomlands.
Nu vill jag njuta av den svenska sommaren :) Även de dagar det regnar!
--
Vad har hänt sen sist då? Massor... massor massor! Ska försöka sammanfatta.
Midsommar väl var sist jag bloggade. Då hade vi veganmiddag, blev ca 17 pers som mös till långt in på natten. Jag var så slut efter att ha hållt på hela dagen med förberedelser att jag somnade vid midnatt. Men det gav energi att fortsätta till fyra på natten. Sen diskade jag från halv fyra till halv sex. Blir mycket disk när man är 17 pers och inte har diskmaskin!
Dagen efter midsommar kom min barndoms vän hit med sin sambo. Vi fikade och pratade, och så kollade vi på Wanderlust. Var länge sen man skrattade så mycket! Vilken urmysig kväll det blev <3
Söndagen den helgen gav jag mig ut på långfärdscykel till IKEA som ju numera ligger på Erikslund. Det är en dryg 40 min cykeltur från oss. Det var rea på IKEA så jag passade på att inhandla ljus, servetter och annat praktiskt. 
Den eftermiddagen hade vi fika hemma hos farmor med spel. Det var jag, Micka, farmor, pappa och faster Agneta. Hur kul som helst! Man måste verkligen vårda släkten och försöka träffas så ofta det går. Om så bara för en stunds spel :)
Dagen efter regnade det hela dagen och jag hade inga jobb inplanerade. Så mamma, jag, Crister och Joni åkte till Erikslund och köpte högtalare till altanen. FETA högtalare. Shit vad mysigt det kommer bli därute nu i sommar! :D
Tisdagen fixade jag i trädgården. Hann med att jobba ett par timmar, cykla förbi Apoteket och uträtta ärenden och sen skrota i trädgården i någon timme. Sen hade syrran och jag filmkväll med Stulet Hjärta, vår absoluta favorit indian film :) Vilka minnen det är i den!! Åh alla gamla drömmar blossade upp igen <3
I onsdags gjorde jag inte mycket mer än att jobba. 
I torsdags började Cityfestivalen. Så jag tog med ungarna ner och mötte upp med min kusin Isabelle. Vi hade sedan en helkväll på stan med karuseller, studsar, picknick i parken och massa annat kul. En urfin kväll!
Jag var kvar hos kidsen över natten och jobbade nästa dag.
--
--
 
På fredagskvällen efter jobbet mötte jag upp med Micka, Liz, Carlos och pappa. Vi åkte sedan i samlad trupp ut till Rönnby för att umgås med släkten i Bovieran. Syftet var att fira David och Micka som fyller år nu i juli. David idag, GRATTIS! Och Micka på fredag :)
Och igår, lördag så var jag med hundarna först. Är hundvakt från fredags till nästa fredag. Sedan hade jag kidsen ett par timmar. Vi cyklade till min mormors lekpark och hade en fin dag där. Sen hem till mig och äta lite smultron och packa med mig kläder till kvällen.
---
---
Ut med vovvarna på en långpromis och sedan cykla ner på stan för att möta upp med Nicole som är i stan. Mycket trevligt! :)
---
Idag skulle jag ha varit barnvakt men det behövdes inte nu längre. Så jag blev ledig! Väldigt skönt. Jag är ganska sliten faktiskt.
Ska ta ut hundarna på en långpromis. Eller iaf Bruno. Dino är gammal och stel och halvblind så han får bara ta korta rundor. Men Bruno och jag ska ut och gå, plocka skräp och mysa :)
Sen ikväll åker vi hem till mig och har Nicole över på temys. Blir en kanondag!
 
 
 
RSS 2.0