Budget

14/5 L.A
Falafel 9.60 dollar
Target shopping 27.42 dollar
Bil 450 dollar

15/5 L.A
Cola 60 cent
Oljebyte bilen 32/2= 16 dollar
Mat 11.28 dollar
Parkeringsboter 41/2= 20.5 dollar
Bensin 60/2=30 dollar
Trader Joes mat 22.18 dollar

16/5 Fresno/Sequoia
Bensin 24/2= 12 dollar
Entrance fee Sequoia 20/2= 10 dollar
Veggie burger 6.80 dollar
Trader Joes mat 24/2=12 dollar
Glass 6/2= 3 dollar

17/5 Fresno
Mus timer 9.95 dollar
Subway macka 5.95 dollar

18/5 Fresno
MaxRave shopping 26.15 dollar
Forever 21 shopping 61.88 dollar

19/5 San Francisco
Alcatraz tur 26 dollar
Sushi 7.45 dollar
Boende SF 29 dollar
Bensin 30/2=15 dollar
Burger King 6.78 dollar
Bruschetta 6.02 dollar
Gap shopping 5.25 dollar

20/5 San Francisco
Tavla SF 5 dollar
Subway 8.20 dollar
Hotel Carmel 88.49 dollar

21/5 Going down the coast
Mat San Luis Obispo
Bensin


22/5 Disneyland!
Veggieburgare 10.20 dollar
Disneyshopping 29.15 dollar
Intrade 72 dollar

23/5 Burbank shoppingspree!!
Mat (kvittot borta) ca 9 dollar
Ross 30.70 dollar
Target 28.71 dollar
Joppa 36.18 dollar
Forever 21 8.78 dollar
Sears 7.67 dollar
1 dollar Ave 2.20 dollar

24/5 Going to Needles
Frukost 6.04 dollar
Boende 42.90/2= 21.45 dollar
Dollartree store 25.01 dollar
Bensin 25/2=12.50 dollar
Burrito 5.65 dollar

25/5 Flagstaff/ Sedona
Bensin 14.88/2=7.44 dollar
Subway macka 4.85 dollar
Sushi 16.20 dollar
Boende 44.18/2= 22.09 dollar
Dollartree store 18.49 dollar

26/5 Flagstaff/Grand Canyon
Boende 44.18/2=22.09 dollar
Glass 1 dollar
Grand Canyon entrance fee 25/2=12.50 dollar
Bensin 26.37/2=13.18 dollar
Burrito 10 dollar
Big Lots 1.08 dollar
Michaels 11.89 dollar



Grand Canyon



Idag spenderades dagen i maktiga Grand Canyon. Det var riktigt nice att kunna aka dit i egen bil och stanna hur lange man vill!
 Forra gangen jag var dar akte jag med en busstur och da fick man bara nagon timme att utforska. Sa det blev ganska stressigt med tanke pa att Grand Canyon ar fleeera mil lang...!

Vi lag och njot Iso och jag i varmen, sag ut over klipporna och bara var. Det var harligt! Vad vi inte visste da dock var att vi skulle se ut som krabbor nar vi kom hem... Heelt solbranda! Det kandes inte ens sa varmt ju...









Har ar jag igar, nar vi lag och njoooot i Red Rock Country :) Sa harligt att ligga pa en varm klippa, hora vattnet porla, plaska med fotterna och titta pa den har utsikten....




Woooha!
Vaaackert

Budget och restips





Har ar jag i Sequoia skogen!


Jag hade ju lovat att gora bloggen till en liten resinspiration. Men det har jag knappt hunnit med! Det har varit fullrulle kanelbulleeee dessa veckor! Jag ska iaf forsoka att gora en liten resguide nu :)

I NY rekommenderar jag INTE hostelet vi bodde pa. Fet javla ripoff!
Vi betalade over 2000 spann for oss tva, tre natter och hostelet var sunkigt. Man delade ett ackligt badrum med alla andra, det var svinkallt, smutsigt och bara ackligt. Ingen frukost ingick.
Chocolat Hostel
West End Ave
10025 New York

Ak inte dit! Kolla pa priceline.com efter battre deals. Vi hittade detta hostel genom Resia och ska skriva till dem att inte boka in folk dar. Det finns mycket battre stallen i NY!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Nu bor vi pa ett jattefint hotel i Needles, CA.

Americas Best Value Inn
1102 E Broadway
92363 CA

Rekommenderar verkligen!! Jattetrevligt stalle, fint lage, urtrevlig personal, bra pris (42 dollar for 2 pers/natt. 2 stora queensize sangar, eget badrum. Frukost ingar. Fick t.o.m gratis vykort nar vi kom hit! :) Tvattmaskin 1 dollar, tvattmedel fick vi av personalen)

~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Carmel Village Inn

Ocean Ave
Carmel CA

Rekommenderar! Jattefint hotell i supersota staden Carmel. 80 dollar for 2 pers/natt. 1 queensize sang.
Frukost ingar.

 ~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~





Fort Mason

San Francisco
CA


29 dollar/ person i ett dormroom. Delar dusch/toalett med alla. Frukost ingar, men man far bara ta en juice och en bagel.
Inte jattefrascht och prisvart men laget ar GULD. Utsikt over Golden Gate bron, nara till Pier 39 och alla batcruiser.





 

Shopping!!

Det fina med att resa ar sjalvklart naturen, djurlivet och att upptacka olika kulturer. Men jag maste ju erkanna att shopping ar en stor favorit nar jag ar ute pa resande fot! Leksaksshopping that is!!

 Har i USA ar 1 dollar affarerna mina absoluta favorithak! Idag gick vi i en har i Needles och det blev en hel del grejer. Notan slutade pa 25 dollar och jag fick med mig sa himla roliga grejer :)




Check it out! (simringar med prinsessor, malarbocker, massor med pussel, klistermarken, foamstickers mm )
Nu fattas bara ett hus, massa djur och en hog med ungar! Sen ar jag all set :)





Och kolla in den har!! Jag kopte en san har at Finley nar hon fyllde 4. Hon hade tjatat om en i evigheter och blev sa glad nar hon antligen fick den. Grejen ar, den ar asrolig! Den simmar verkligen bra.
Nu har de t.o.m uppgraderat den sa att den bubblar ocksa!
Jag bara maste ha en :)
Knappt 20 dollar pa ROSS.
Perfect!

Resvaskan borjar narma sig bristningsgransen, men jag kan ju det har med att resa och packa smart. :)
Trickset ar att man klar pa sig sa mycket klader det bara gar, for det ar dom som tar plats.
Fran Australien kom jag hem med fulla vaskor tack vare att jag hade pa mig 8 trojor, 3 par byxor med 2 par leggings under, 4 par strumpor och... trosor kommer jag inte ihag. Varmt vart det iaf! Och jakligt svart att andas.





Alcatraz, San Francisco, Carmel mm



Den beromda fangelseon Alcatraz

Full rulle kanelbulle!! Kan man saga. Vi kor pa for fullt Isabelle och jag. Jag har nog inte kort sa mycket bil som nu pa flera ar. Timmar om dagen har det blivit. Avstanden ar langre an man tror har i USA och vagarbeten och bilkoer gor ju inte saken battre.
Igar var vi pa Alcatraz i SF, det var riktigt coolt att se. Datorn vill inte ladda upp fler bilder nu verkar det som. Men jag fixar det nar vi ar tillbaka i L.A igen.
Vi ar i Carmel just nu, jattesot liten stad. Nu ar det dags att aterigen inta bilen. Hoppas pa att den startar... Jag glomde stanga av ljuset i forrgar sa batteriet va lite dott igar kan man saga. Vi fick jumpstart hjalp av en snall kille pa hostelet i SF, sa nu ar det bara att hoppas att den har statt sig under natten och inte brakar igen.

Nasta stopp blir Big Sur och San Lis Obispo. Sen aker vi igenom Ventura och Santa Barbara och allt det dar. Sa blir det kanske till att traffa en av Rebeccas elever ikvall. Och imorrn blir det Disneyland med Natalies syrra och pojkvan. Sen sondag kanske Venice Beach. Mandag Grand Canyon. Och snart maste jag fa tatuera mig, langtar sa tills jag far mina rattbebisar pa benet!! Tatueringstrasket ska ni passa er for. Har man val borjat ar det svart att sluta...

Over and out for now. Vi hors! Ta hand om er <3



So far so good!!

Jag maste ju ta mig i kragen och skriva lite har. Jag skriver bade pa Isos och min gemensamma blogg, men sen kommer jag ju fortsatta resan langre sa da kanns det kul att ha alla dagar samlade har ocksa. :)

Forsta dagen i L.A, alltsa den 12:e gick vi och halsade pa i mitt vardhus. Dorren stod oppen men jag vagade knappt ga in. Det kandes sa skumt att vara tillbaka! Iso pushade mig till att ringa pa dorren och tur var val det! Sabina, den nya aupairen oppnade och visste direkt vem jag var. Vi fick komma in och halsa pa hundarna. Jamie bor kvar i huset (hon och Andrea skilde sig strax efter att jag akt hem till Sverige) med Monkey och en ny hund Rocoo. Andrea har tagit Rye och skaffat sig en valp.
Anyways, Ryder sov men vaknade strax efter att vi kommit in. Sabina hamtade ner henne och oj, vad stor hon ar!! Jag blev helt kanslosam. Det var sa konstigt att inte lilla baby Ryder var kvar. Hon ar ju for tusan 2,5 ar nu! Och Finley blir 6 ar nu i juni. Helt galet!
Jamie var i duschen men kom ner och bah: andi!!! Gav mig en stor kram och da blev jag helt tarogd. Det var sa kul att se henne igen! Herregud, kan inte fatta varfor jag inte halsat pa tidigare.
Vi pratade, fick en rundtur i huset och det var sa fint, sa jag saknat det dar huset... Baksidan ar ju sa vacker med poolen, uteplatserna. Ah! Vi ska ringa och fraga om de vill ata middag med oss nan kvall efter vi har vart pa roadtrip. Det vore mysigt!

Jamie sa att Finley pratar om mig ofta och saknar mig, sa vi maste halsa pa henne. Det var riktigt kul att hora, att hon inte bara glomt bort mig. Jag menar, dessa barn har ju en ny aupair varje ar. Sa man tror liksom att de inte ska tanka pa en nar man akt hem. Men tydligen sa saknar hon mig, sa jag ska faktiskt fraga om jag kan bo dar nagra dagar sen i juni sa vi kan leka massor :)

Nu ska jag duscha, sa ska Iso och jag ta en promenad runt kvarteret har. Ville bara uppdatera er lite om vad som hander har!



Jag och Iso igar i Hollywood

Budget for USA resan

Manga fragar mig hur mycket pengar som behovs nar man gor langresor och det ar ganska svart att svara pa. Beror saklart pa vad man tanker gora, hur man bor, vad man ater, osv. Jag brande 80 000 pa Australien/Borneo resan, men da bodde jag dyrt, reste dyrt och at allt jag ville :)

Tankte darfor skriva en budget for varje dag sa ni kan se pa ett ungefar vad som gar at. Nu bor jag hos en kompis sa boendet blir ju lite lagre. Men iaf, sa har ser det ut.

Forsakringen gick pa 1327 :-

8/5 Forsta dagen i New York
Buss fran flygplats 20 dollar
Mat pa hornkiosen 7 dollar
Mat flygplats 8 dollar

9/5 Andra dagen i New York
Frukost 7 dollar
Sightseeing buss 86 dollar
Bussdricks 1 dollar
Whole foods mat 6.42 dollar
Rite aid rakhyvel mm 13.91 dollar
Taxi 7 dollar
Subway macka 9.46 dollar
Flyg till L.A 150 dollar

10/5 Tredje dagen i New York
Skittles for valgorenhet 5 dollar
Burger King 5.87 dollar
Strawberry klader 13.08 dollar
Mobil och 1 manads unlimited call/text/internet 130.64 dollar
Taxi 7 dollar
Tofu middag 11 dollar

11/5 Sista dagen i New York
Locker till vaskor 5 dollar
Taxi till flygplats 20 dollar
Mat 9.78 dollar
Vaska att checka in 15 dollar
Buss till Natalie 24 dollar

12/5 Forsta dagen i L.A
Target shopping 13.78 dollar
Grot 6.04 dollar
Buss 25 cent
Forever 21 shopping  11.52 dollar
Charlotte Russe shopping 10.98 dollar
Body Shop shopping 75.69 dollar
La Salsa burrito 8.56 dollar
Sushi Natalies college 4.99 dollar

13/5 L.A Hollywood dagen
Buss Hollywood 1.25 dollar
Hollywood tur 20 dollar
Buss hem 1.25 dollar


Sa ser alltsa budgeten ut for tillfallet!
Kan forklara ocksa, Iso och jag ger inga dricks. Det kan tyckas elakt men jag hatar att ge dricks, det ar inte min grej. Och nar man blir tvingad till det blir jag bara aggro och vill inte ge dricks alls =P  Jag tycker inte att vi ska behova betala for turistledares loner, det ska val for fan inga i det pris man betalar for sjalva turen, fran forsta borjan. Sa nej, hittills har vi bara gett dricks tva ganger, till riktigt trevliga chaufforer som man tycker ska ha. Men jag ger inga dricks bara for att man bor gora det, till folk jag inte tycker har gjort ett bra jobb. No no.




New York Dag 2!

Igar nar jag la mig for att sova hade jag stallt in mig pa att vara gladare idag, men efter att ha dromt om rattorna hela natten var det ingen bra start pa NY dag 2 direkt.
Jag saknar verkligen mina sma alsklingar. Jag grater inte langre, men det kanns konstigt tomt utan dom. Som att en del av livet ramlade loss med dem. Jag far panik av att tanka pa att aka hem och bara vara, sa jag kommer forsoka fly verkligheten ett tag. Som det kanns nu iaf. Jag ar glad att jag ar har nu, sa jag slipper kanna av tomheten dar hemma. Men i host vet jag inte hur det ska ga... Jag saknar dom :,(


Men iaf, det var en ny dag i NY idag och jag hade bestamt mig for att inte vara lika sur som igar. Det har blast satan idag igen och det ar ISKALLT. Assa, man behover ha ullunderstall, tjocka vantar och yllehalsduk for att kunna vara har nu. Och det har vi inte. Sa vi flyr till L.A redan imorgon formiddag.

Idag gjorde vi fler stop pa rundturerna vi kopte igar. Vi akte till Empire State Building och Frihetsgudinnan. Och sa akte vi runt med bussen och sag oss omkring. En bra dag faktiskt. Jag har aven kopt en ny telefon som jag ar fett jakla fortjust i! Den ar snygg, latt att anvanda och jag kopte en manads fritt internet, samtal och sms, allt for bara 950 spann!! Catchiiing :D

Har kommer lite bilder



Iso pa flyget, fyller i alla blanketter.



Alskar alla vackra kyrkor.

Men vet ni vad, det tar fyrtioelva ar att ladda upp bilder och jag ar stentrott. Sa det blir mer imorrn.



Vill bara visa mina fynd for dagen. SNYGGT linne och en sot eco friendly pase!



Ok, en bild pa Frihetsgudinnan ocksa. Men nu blir det sova! Jag aterkommer imorrn, annu mer positiv hoppas jag! :) For imorrn blir det L.A! Jippie!


Iskalla New York

Nu ar vi da har i The Big Apple. Det var tur att jag inte bloggade igar for da hade det blivit ett ganska otrevligt inlagg.
Jag sager sahar, jag har svart for New York. Och sa sager vi inget mer med det.

Igar gick vi mest runt pa stan, det var helt javla iskallt hela dagen och inga restauranger hade typ oppet. Och hade dom det, sa fick man inte sitta dar om man inte kopte mat for minst 7 dollar.
Det blaste satan hela dagen, men inte far man sitta pa huk inomhus for att ta upp kartan ur vaskan. Nej nej, stall er upp flickor, har far ni inte sitta.

En dag tog det, sen rackte det for mig. Jag langtar ihjal mig tills vi aker till L.A. Varme, sol och oppna restauranger! God mat, harliga manniskor, sol, palmer, fina gator, harliga gallerior, skunkar, tvattbjornar. Imorgon aker vi dit!!! YAAAAY! =D

Anyways, nu ska vi ut igen. Det ser ut att vara finare vader idag. Det ar mandag sa kanske att vi kan fa lite mat idag. Nu ska vi inte vara negativa, vi ser framat! =)

Puss pa er alla

Mina älsklingar




Åh herregud vad tomt det känns utan mina älsklingar.
Jag tycker att jag hört dem prassla runt i buren men så tittar man och den står tom. Det känns riktigt tomt i rummet och i kroppen just nu.
Att två så små djur kan ge en så mycket glädje, energi, kärlek. Det känns som att jag har haft Pussel och X i många år och inte bara de knappt 2 år som det blev. De har varit en så stor del av mitt liv dessa två år så just nu vet jag inte hur det ska gå att vara utan dem här hemma. Tack och lov att vi åker iväg idag så jag slipper sitta och bara känna tomheten. Dom är med mig i mitt hjärta för alltid det vet jag ju, men jag kommer sakna deras fysiska närvaro något enormt. Deras mjuka magar, sötaste tassar, pigga kloka ögon, tunna fina öron. Jag älskar varje del på mina små krabater <3<3
Pussel och X, mamma älskar er av hela sitt hjärta och kommer alltid bära med de fina minnen ni gav mig. Hälsa alla mina älskade djur i himlen så ses vi tids nog <3<3





17 augusti 2008 hade jag lyckan att få hem de mest underbara, fina råttorna i världen





Det var lilla blyga, krulliga rexen Pussel




Och den inte alls blyga, kaxiga lilla X




Frukostgröten





Pusselgumman med världens finaste tassar



Att lära sig gå på lådan fixade det i ett nafs! Bara att ställa in en glasslåda med kattsand i, lägga i deras bajskorvar och wola! De fattade vinken på en gång :)




Lillan äter smörgås med pappa



Jag och Pusselgums




Det här är Lillan det. Komma och rycka tag i läpparna på en för att se vad man gömmer för gott i munnen :)



Lillan är en riktig mysgris som kan sova hur som helst. Att komma hem och öppna buren för att mötas av hennes gäspningar är något jag kommer sakna oändligt mycket. Hon brukar alltid plira på en med sina pepparkornsögon, gäspa, gosa ner huvudet i min hand, gnissla tänder och skaka på ögonen. Då vet man att hon njuter ocg myser :)
Älskade älskade gumma, vad ska jag göra utan dig? :,(



Som sagt, sova hur som helst :)




Kika lite här, vad är det för paket mamma fått??




Mysdjuren <3<3



Gosa i hängmattan



Sova helt ihopknölad




Lillan och jag



Älskade nyfikna råttsnuttor. Livet känns redan enormt tomt utan er tassande omkring.


Nu ska jag passa på att mysa med dem innan vi begraver dem. Jag stoppade ner dem i bh:n så de är som mina små känguruungar en sista gång.
Tårarna rinner och jag förstår inte hur jag ska kunna gräva ner dem, aldrig få hålla i dem igen, aldrig lukta bakom deras fina öron, pussa deras mjuka magar, gosa med deras underbara svansar. Tomt är det, men det kommer nog kännas lättare med tiden. Det gör det ju alltid, tack och lov.

Älskar er <3<3





Sköna maj!



1 maj idag, helt galet. Tiden går så fort. Nu åker vi snart till USA! Yayayayayayay!
Och för många år sedan föddes våra underbara kaninungar just den här dagen, första maj. Nu är de alla på de gröna ängarna på andra sidan, men första maj är ändå speciellt just för den händelsen. <3

Idag har jag köpt en massa gåvor till de vi kommer att besöka när vi är i USA. Så kul att gå och köpa grejer till andra tycker jag. Små prylar som man vet att de kommer uppskatta. Typiskt svenska prylar som de saknar därborta. Jag är så taggad, nu händer det faktiskt! Träffa alla igen, återuppleva minnen. Ojoj, vilken grej! :D

Jag har egentligen inte mycket att skriva idag känner jag. Mitt liv just nu kretsar endast kring råttorna och USA resan. Dagarna springer iväg och jag försöker få så mycket mystid med råttisarna som möjligt innan jag tar bort dem på fredag.
Slänger upp en bild på Pussel's sköna sovstil idag. Sen ska jag gå och väcka dem för lite gostajm!
<3<3




RSS 2.0