Midsommarafton

Midsommaraftonen firades i underbart väder med underbart sällskap! Det hade inte kunnat bli mycket bättre. Vi var ca 15 pers som åt middag tillsammans, veganknytis. Alla hade lagat så grymt god mat! Åt så man höll på att spricka :)
Mamma, Christer och jag höll på hela dagen igår med att pynta och förbereda inför gästernas antåg. Ojoj vad kul vi hade med att dekorera altanen! Mamma och Christer satte upp lyktor i taket, hängde upp mina lila gardiner, gjorde midsommarstång, kransar och ett hjärta till grinden. Allt blev såååå fint <3
Gästerna anlände och vi åt och umgicks till sent in på natten. Hur mysigt som helst!
Nackdelen dock när man håller på att fixa och dona en hel dag så där är att så fort man sätter sig ner är man slut i hela kroppen. Jag gick och la mig vid tolv, sov 45 min för att ens orka tänka på all disk som måste tas om hand efter att alla gått hem.
Från halv fyra till halv sex stod jag sedan och diskade och städade så det ska vara fint när man vaknar. Tycker inte om att vakna till ett diskberg.
Det var så himla trevligt igår, tack alla som kom! Vi måste umgås mer i sommar, behöver inte vara något brakigt med middag och allt. Bara lite snask och mys :)
<3

Här vare nytt!

Jahapp, blogg.se följer i alla andras fotspår och förnyar sig. Bara att kika runt och vänja sig vid vart allt ligger och funkar!
Nu är sommaren här ordentligt och det njuter jag av, det gör vi väl alla :)
I helgen ska jag ha trädgårdsmys, och bara skrota runt i trädgården, plantera och rensa ogräs och allt sånt mysigt som hör till!
Men tills dess jobbar jag och står i. Måste bättra på reskassan för här har man redan bestämt nästa stora resa! Det blir Kanada, USA och Bolivia, start oktober, slut maj. Det känns skönt att ha mål att jobba för. Jag ska se om jag dessutom kan plugga någon enstaka kurs under tiden jag reser, så har man den i bagaget sen när man orkar sätta sig i skolbänken på riktigt.
Jag saknar ungarna i USA så jag måste dit och hälsa på :) Och så ska jag hälsa på Ryan i Kanada, och jobba med katterna igen i Bolivia. Blir kanon!
---
 
---
Oj vad snabbt det går att ladda upp bilder! Härligt.
Igår när jag kom hem efter en superdag med härligt väder och bra jobbkänsla, så hade paketet från Jaime kommit. Jippie!! Jag anade att det skulle vara Waxelene, för hon vet att jag hade slut på det.
Och det var Waxelene!! Bästa grejen ever. Man blir sååå mjuk om läpparna av det. Och det funkar på torr hud och allt möjligt. Älskar det!
Nu har jag så jag klarar mig till USA resan, sen bunkrar jag upp när jag är där. 
:D
---
Nähä, nu ska jag äta frukost och göra mig iordning för jobbet.
Ville bara blogga eftersom det var ett par dagar sen. Det här var ju tänkt att bli som en dagbok, men jag hinner inte blogga varje dag. Det är galet vad saker man gör varje dag, inte en sekund går till spillo! :)
Igår spelade bror och hans band på Växhuset, och vi var där hela gänget, och mamma och pappa och Christer. Vad braaaa dom är, asså grabbarna har talang! Man får gåshud. Första bandet hade sånt härligt flow, kändes som att man låg på en av Saturnus ringar och gled runt runt i rymden :) Höll nästan på att trilla av stolen så avslappnad blev man!
Och så Jonis band, ojojoj, vad de är duktiga! Vilken röst Adam har, vilken känsla i musiken. 
Helt jävla underbart <3 Man blir så stolt!
 

Hemma i Sverige igen!

Det är fredag, solen skiner, vi är hemma i Sverige efter 3 fina dagar i Finland, och jag ska iväg till Stockholm ikväll för mys i skogen <3 Kan det bli mycket bättre än så här?
:)
Nej jag tror då inte det! Det känns riktigt fint att sitta här och nästan svettas framför datorn.
Jag fick dessutom hela dagen ledig då familjen jag jobbar åt bestämde sig för att åka till stugan med barn och hundar.
Så dagen gick från att vara riktigt stressad till att bli hel chill! Det gäller hela helgen förresten.
Original planen var att komma hem idag, runt 8 tiden. Sticka till jobbet till 10, sen åka hem fort som bara den vid 18. Slänga på sig andra kläder och hoppa på tåget till Sthlm.
Dansa och mysa i skogen tills morgontåget går vid 8 tiden. Och så vara hundvakt från 12 till midnatt imorrn.
Men nu har allt ändrats om! Nu kom jag hem vid 8.30 imorse. Fick veta att jag inte skulle jobba. Och så fick jag nyss veta att jag inte behöver vara hundvakt förens runt 15 tiden imorrn. Så nu känns det sååå lugnt och sköönt :)
Nu kan jag andas ut och ta det lugnt och verkligen njuta av dagen. Fast jag har svårt för att inte jobba. Känner mig skyldig och lat när jag får ledigt så här. Som att jag ju borde göra nåt.
Jag måste komma över det och kunna hänge mig 100% åt ledigheten. För det är bra skönt att inte göra nånting. Att bara gå och skrota hemma, städa lite, lyssna på musik, njuta i trädgården, prata med syskonen.
Bara vara <3
---
Mamma, Micka och jag bestämde oss i Finland för att bli riktigt hälsomedvetna i sommar. Eller vad man nu ska kalla det. Äta mycket mer nyttigt. Vi äter ju redan väldigt bra mat, men nu blir det mer raw food och veganskt.
Och så ska vi börja träna! Jag har anmält mig för CrossFit men inte hört nåt från dem. Så jag ska nog testa Zumba med syrran. Måste ta tag i magen som börjar puta lite. Så det är vårt sommarprojekt!
Komma i form och äta bra =)
---
Ikväll ska jag åka till Stockholm. Som om jag inte var där nyss... Fram och tillbaka blir det idag!
Men nu ska det bli mys i skogen med massa fina människor :)
Riktigt ser framemot det! Kommer bli så mysigt!
---
---
Nana, en av katterna hos mormors syster Ragni i Finland. Så himla söt! Hon låg och mös med Micka och mig i flera timmar <3
---
---
Micka och jag var ute och tittade på korna som betade strax utanför Ragnis hus. Så fina. Åh vad jag vill ha en ko, eller två :)
---
---
Vi hälsade på Mickas kompis Torleif som har stuga i Finland. Han tog oss med på en mysig, stänkig och lite kylig, men mycket vacker båttur! :)
---
---
Myskatten igen :)
---
Nej nu är det dags att dra sig iväg och vattna blommor och ta in posten åt en familj som är på semester!
Sen ner på stan, möta upp folket och sen åka till huvudstaden!
Vi höres :)

Söndag

Vilken skön söndag! Har hunnit med en massa saker idag.
Fast jag fick ändå lite söndagsångest, fastän jag inte ens ska jobba speciellt mycket i veckan.
Det är konstigt, jag får alltid en tråkig känsla på söndagar. Jag älskar att jobba så det är inte riktigt det, men det är nånting med söndagar som gör att jag känner mig lite nere.
Men! Jag har haft en fin söndag idag :)
Idag skulle jag ha en trädgårds och husmys dag. Men eftersom att Jayson slog ihjäl en spindel igår så regnade det idag. Så det blev bara husmys för min del. Städade köket från topp till tå, och fixade med diverse annat.
Dagen har gått ruskigt fort. Nu måste jag packa och planera inför veckan i Finland. Vi åker imorrn eftermiddag och jag ska jobba lite innan dess. Måste även åka till husläkaren och kolla svampen som kommit tillbaka på magen (fick den i djungeln i Bolivia), mitt nageltrång samt en svullen körtel i armhålan.
Men sen ska vi till Finland och mysa! Leka med Mumin också hoppas jag :)
---
---
Lite bilder från senaste veckan!
Farmor har stickat de här söta kläderna åt min Barbies :) Så gulligt!
Jag ska ta med min stickning till Finland och försöka mig på att få klart en klänning och ett par strumpbyxor till Mireya (en docka).
---
---
Åh vad härligt somrigt och glatt det var på studenternas dag i fredags! Folk överallt :) Och jättefint väder!
---
--
På Nationaldagen hade de nå jippo på Djäkneberget. Jag jobbar precis i närheten så på väg hem såg jag deras flyguppvisning. Eller vad man nu ska kalla det. Det var flygare som åkte runt och gjorde konster med rök bakpå sig.
---

Fredags

Vilken kanon dag man haft!
Älskar såna här dagarna när allting flyter på fint och man känner ett glädjerus genom hela dagen.
Visserligen var jag redigt trött imorse när jag vaknade.

Klockan ringde runt 6tiden och jag släpade mig ur sängen.
Fixade och donade och fick ganska snart ett sms om att dagens första jobb skulle bli inställt.
Så det gav mig en himla massa extra timmar att fixa saker under!
Jag cyklade till Återbruket med skrot som jag plockade igår. Jag har börjat knyta fast en plastpåse på min väska när jag tar ut hundarna på promenad. På så sätt kan jag passa på att plocka skräp där vi går. Igår plockade jag en hel påse full, plus att jag hittade två påsar i skogen. En med skräp och en med pantburkar.
Åkte förbi Konsum idag och pantade dem. 10 kr! Bara sådär liksom. Det ska skänkas till nån djurorganisation:)
Jag ska ordna en liten burk att ha pengarna i som jag pantar under sommaren, spännande att se hur mycket det kan tänkas bli. Folk lämnar ju liksom bara sånt. Har man gjort sig besväret med att lägga allt skräp och burkar i påsar kan man väl ändå ta med sig det hem? Eller till närmsta soptunna åtminstonde?
Folk är så lata.

Men inte mig emot! Jag fick extra cash som jag kan skänka till de som behöver det. Blir kanon!
Stack och handlade en sväng på Willys också, samt cyklade förbi Jayson på jobbet och sa hej.
Tvättade två maskiner och hängde dem ute på tork i solen. Första lasset hann torka innan andra lasset skulle upp, så det var ju perfekt!
Stack även förbi nere på ICA och hämtade ut ett paket från ebay. Har köpt grejer till Barbie huset som jag förhoppningsvis ska börja bygga på nu i sommar. Måste hitta en perfekt bokhylla och sen ska jag börja pyssla och dona ihop ett hus åt alla Barbies :) Till mitt framtida daghem!
Grejerna var sååå söta och bra, jag bara längtar tills nästa paket kommer. Borde komma nästa vecka.

---

 

---

Känns som att jag gjorde mer saker imorse. Städade mitt rum ganska väl, diskade och dammsög. Tiden gick fort och jag njöt av varenda sekund. Det är verkligen härligt att vara hemma igen! Få njuta av de här små sakerna :)
Nu ska jag sova. Klockan är efter midnatt och jag förmodar att det blir en tidig morgon imorrn. Är barnvakt åt två killar, och den yngsta kommer säkert vakna tidigt imorrn. Barn har ju en tendens att inte vilja ta sovmorgon, alls.
Vi ska ner på stan imorrn och strosa runt, det blir mysigt. Men då måste man ju ha energi, så sängen nu :)

Vegomässan 2012

Vegomässan 2/6
2012
^^^^^^
---
Mässan har nyss öppnat och det är inte så knökfullt med folk ännu.
---
---
Robin fick gå upp på scen när magikern Ricko uppträde.
Det var helt galet hur flummigt det var! Fattar inte hur han bar sig åt med allt.
Han lyckades få alla bilder i rätt ordning, synkat med Robin liksom utan att veta vilken bild Robin tänkte lägga i högen näst.
Galet!
---
---
Vi fikade strax innan vi drog oss hem. MUMS! Allt såg sååå himla gott ut.
---
---
Jag bestämde mig för en tårtbit, nougattårta var det typ. Väldigt väldigt god!!
---
---
Min skattgömma :D
Kom hem med massor av god mat!
Nu blir det till att starta om vegankosten, på riktigt! Nu ska jag även börja träna och äta riktigt hälsosamt.
Nystart! Känns kanon :)
---
---
Köpte en apsnygg tisha!
Animal Liberation står det, och jag älskar både budskapet och den galet rosa färgen!!
---
Igår morse bar det av till Stockholm för årets Vegomässa.
Robin, Alexina, Martin, Axel och jag var det som åkte. Ett riktigt guldteam! :)
Vi kom dit strax innan öppning och hann strosa runt ett bra tag innan det droppa in mer folk.
Alexina och jag frossade i allt som fanns att äta, godis, nötter, korvar, ostar, mm mm!!
Såå himla gott!
Jag började med att köpa en stark korv och sen ballade det liksom bara ur. Köpte huuur mycket som helst!
Brände 1000 spänn där. Värt varenda öre!
Bara en sak som vegansk falukorv. Himmel och pannkaka vad god den är! Jag som faktiskt saknat falukorv.
Igår kväll gjorde jag eget potatismos och stekte ett par skivor falukorv. Fy sjutton vad gott det var!
--
I och med att vi bilade dit kom vi hem ganska tidigt. Slippa åka tunnelbana och buss och allt sånt.
Så vid 16 var vi hemma och då tog jag Milton en stund.
Sen fick jag nån slags energikick och började greja så till den milda grad.
Malde nyss pumpamjöl, solrosmjöl, bakade dinkelbröd, städade ur skafferiet, fixade tvätten, dammsög, diskade, gjorde eget mandelsmör, en smoothie, potatismos. Ojojoj vad det var härligt att få greja i köket!
Jag älskar vårt kök och att laga mat och pyssla där :)
Så när klockan närmade sig midnatt var jag så trött att jag knappt kunde stå på benen.
Sov som en stock och vaknade som sagt strax innan 5.
Nu börjar ögonen stickas lite, så kanske ska ta en tupplur.
Men känner för att fortsätta gårdagens kick! Vill ta vara på min energi och sy ett par byxor.
Måste hinna få klart en del kläder till sommarens alla skogsrave :)
---
Ja nu ska jag fixa med lite saker.
Höres!
RSS 2.0